Loader

Wat zijn content farms?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een content farm of content mill is een organisatie die een enorme hoeveelheid artikelen laat schrijven over uiteenlopende onderwerpen door een aantal freelance schrijvers. De teksten zijn vooral gericht op de algoritmes die zoekmachines gebruiken om webpagina’s een positie te geven. Wat zijn content farms en hoe verhoudt deze content zich tot journalistieke artikelen?

Definitie content farms

De term “content is king” wordt vaak gebruikt met betrekking tot het internet en zoekmachine optimalisatie. Een content farm laat een groot aantal artikelen schrijven met als primaire doel kliks te genereren en bezoekers te trekken. De grote aantallen bezoekers vertalen zich weer in advertentie inkomsten. De schrijvers zijn veelal freelancers die vanuit huis werken, de bedragen die voor dit soort content betaald wordt ligt doorgaans een stuk lager dan voor professioneel geschreven teksten in de traditionele media geldt.

Kwaliteit van de teksten

Omdat de positie in zoekmachines belangrijker is dan de feitelijke juistheid van de teksten, laat de kwaliteit van deze content nogal eens te wensen over. De auteurs zijn doorgaans niet gespecialiseerd in het veld waarover ze schrijven, en zoeken de benodigde informatie vaak zelf op via internet. Google heeft aangegeven dat ze content die geen meerwaarde biedt aan de bezoekers ook geen hoge positie toe te kennen.

Gebruik van een content farm

Er zijn diverse criteria waarop de positie van een website in zoekmachines bepaald wordt zoals het aantal pagina’s, diversiteit van onderwerpen en de frequentie van updates. Door artikelen van een content farm te gebruiken kan aan deze eisen worden voldaan. Toch is het van belang om de herkomst van deze artikelen kritisch te beoordelen, en te controleren of de teksten origineel zijn en inhoudelijk kloppen. Anders kan de content juist averechts werken voor de positie in zoekmachines als Google.

Content farms zijn met name interessant voor oppervlakkige artikelen waarbij de feiten niet zo nauw komen. Zo is het niet verstandig om medische tips of handleidingen voor technisch geavanceerde machines van een content farm te kopen. Voor een luchtige blog of algemene informatie kan het wel een goedkope bron van content zijn.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close