Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Wear out is de Engelse term voor ‘slijten’. Het kan ook betekenen dat een persoon helemaal uitgeput raakt. In commerciële zin is slijtage van producten van belang om inkomsten te genereren. Bij te snelle slijtage zal de klant de volgende keer voor een ander merk kiezen, bij een zeer hoge kwaliteit is er minder stimulans om een product te vervangen. Wat is wear out en bestaat slijtvast eigenlijk wel?

Wat is wear out?

‘Wear’ is het Engelse woord voor ‘dragen’, bij wear out gaat het om producten die slijten tot ze op een gegeven moment vervangen moeten worden. Bij de ontwikkeling van producten wordt een afweging gemaakt tussen productiekosten en slijtage. Een betere kwaliteit betekent vaak een hogere verkoopprijs. Niet alle consumenten zijn bereid een hoger bedrag te betalen en kopen liever goedkope producten met de kans dat ze eerder aan vervanging toe zijn. De juiste balans vinden kan succes of falen betekenen.

Is alles aan slijtage onderhevig?

Iedereen die ooit een harde schijf (HDD) heeft gehad die plotseling ophield met werken kent het genot van een betrouwbare Solid State Drive zonder bewegende onderdelen. Toch is wear out op SSD ook van toepassing, omdat deze technologie wel degelijk zal slijten op termijn. Wanneer een product niet of nauwelijks slijt hoeft de klant dit niet te vervangen. De producent heeft dan drie opties:

1. De kwaliteit verlagen zodat er vaker vervanging nodig is.
2. Steeds nieuwe klanten werven om het product aan te verkopen.
3. Andere of verbeterde producten verkopen om inkomsten te genereren.

Termen als ‘levenslange garantie’ of ‘onverwoestbaar’ moeten met een korreltje zout worden genomen. Wear out is een belangrijk onderdeel van commercie dat ook in computertechnologie zichtbaar is. In plaats van fysieke slijtage worden nieuwe features toegevoegd die de oude hardware dusdanig belasten dat ze niet meer optimaal presteren. Dit wordt ook wel ‘Planned Obsolescence’ genoemd.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z