Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een Google Partner is een persoon of organisatie die een certificatie programma heeft doorlopen voor Google Ads. Dit wordt zichtbaar gemaakt met de Google Partner badge. Wat zijn Google Partners en wat houdt deze certificatie in?

Definitie Google Partners

Een bedrijf dat wil adverteren via Google kan zelf aan de slag gaan, maar dit kan veel tijd in beslag nemen. Daarnaast zijn er zoveel manieren om te adverteren dat de meest optimale besteding van het marketingbudget veel expertise vraagt. Door met een gecertificeerde partner in zee te gaan weet je dat de marketing specialist verstand van zaken heeft in één of meer van de volgende Google Ads categorieën:

  • Zoekmachine advertenties: Dit zijn de advertenties die worden weergeven in de zoekresultaten van Google. De partner kan helpen bij de zoekwoord strategie en budget planning.
  • Mobiele advertenties: Google Partners kunnen adviseren op het gebied van adverteren op mobiele apparaten via tekst, afbeeldingen, video en HTML5 advertenties.
  • Video advertenties: YouTube werkt met video advertenties, gecertificeerde partners kunnen hulp bieden bij het inrichten van een video marketing strategie.
  • Weergave advertenties: Naast advertenties in de zoekmachine publiceert Google ook banner advertenties op miljoenen websites en in honderdduizenden mobiele apps.
  • Winkel advertenties: Voor direct winkelen via Google zijn er ook volop mogelijkheden, dit programma is overigens niet in alle talen beschikbaar.

Werken met Google Partners

Een voordeel van adverteren via Google Ads is dat iedereen een campagne kan opstarten, de meeste tools zijn gratis te gebruiken. Maar met zoveel mogelijkheden kan het lastig zijn om te bepalen hoe je als adverteerder het maximale rendement uit het marketingbudget kunt halen. Google Partners helpen hierbij, de certificering geeft een indicatie van de kennis die een marketing specialist in huis heeft. Het is niet noodzakelijk om Google Partner te zijn om advertenties in te plannen of te beheren, wanneer bedrijven met behoorlijke marketing budgetten aan de slag gaan kunnen Google Partners de nodige ondersteuning en advies bieden.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z