Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

 

Point Of Interest of POI staat voor interessante of nuttige locaties op kaarten en navigatie software. Dit kan gebruikt worden om belangrijke gebouwen, bedrijven of dienstverleners snel te vinden. Deze punten kunnen zich op de aarde bevinden, maar ook op andere planeten zoals de berg Olympus Mons op Mars. Wat is Point Of Interest en hoe werkt dit op Google Maps?

Wat is Point Of Interest?

Niet alle adressen zijn even belangrijk voor het algemene publiek. Er zijn locaties waar vaak naar gezocht wordt, door deze als Point Of Interest aan te geven op een kaart kunnen reizigers ze snel vinden. Naast geografische positie kan er ook andere informatie aan worden toegevoegd zoals een telefoonnummer of link naar een website. Naast POI ofwel Point Of Interest is er ook ROI wat staat voor Region Of Interest, en VOI wat Volume Of Interest betekent. Bij online systemen kunnen deze punten direct worden bijgewerkt, voor offline systemen is het doorgaans mogelijk een update via een opslagmedium te installeren.

Locatiebepaling

Technologieën zoals GPS spelen een belangrijke rol in het gebruik van Points Of Interest. Door de locatie van de gebruiker te bepalen, kunnen markeerpunten die zich in de omgeving bevinden direct worden weergegeven. Dankzij pictogrammen is snel te zien welk type locatie het betreft, denk aan een horecagelegenheid of pompstation. Bedrijven zoals winkels kunnen gratis of tegen betaling hun eigen bedrijfslocatie op laten nemen in een database.

Google Maps

Voorheen werden navigatiesystemen vooral gebruikt in auto’s, met een smartphone en een navigatie app kunnen deze mobiele apparaten ook gebruikt worden om locaties te vinden. Internet connectiviteit zorgt ervoor dat POI Maps relevant zijn voor de gebruiker. Bedrijven met fysieke locaties die vindbaar willen zijn kunnen hun bedrijfsgegevens koppelen aan Google Maps. Ook kunnen er contactgegevens gekoppeld worden. Afhankelijk van de interactie en functie kunnen hier kosten voor berekend worden, zichtbaarheid op de kaart is kosteloos voor de ondernemer.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z