Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Frontbreedte is de term die gebruikt wordt om de volledige voorzijde van een winkelpand te beschrijven. Het betreft de winkelpui inclusief etalage en ingang tot de winkel. De breedte van de voorzijde bepaalt voor een aanzienlijk deel de zichtbaarheid van het pand, en is daarmee van commerciële waarde. Naast het aantal vierkante meters in de winkel behoort deze breedte tot de voornaamste criteria bij de keuze voor een locatie. Wat is Frontbreedte en hoe vertaalt zich dit naar een online omgeving?

Definitie Frontbreedte

Er zijn winkels die van buiten heel klein lijken, terwijl ze van binnen juist enorm groot zijn. Andersom is ook mogelijk; een royale gevel met een ruime etalage en brede ingang, die binnen zeer ondiep en daarmee relatief klein blijkt te zijn. De Frontbreedte is specifiek gericht op het winkelende publiek, en biedt volop mogelijkheden om klanten aan te trekken. Het is daarmee de attractiewaarde die de kosten voor dergelijke panden bepaalt.

Opvallen in de winkelstraat

In grotere winkelcentra zullen doorgaans meerdere aanbieders zijn die een gelijksoortig assortiment voeren. In dat geval zijn het niet de producten die de klant overhalen om inkopen te doen. De prijs is een factor, de uitstraling van de winkel of de service van het personeel. Maar dit zijn allemaal factoren die pas duidelijk worden tijdens een bezoek aan de winkel. Wanneer er een ruime Frontbreedte aanwezig is, kan deze ruimte benut worden om het karakter van de winkel te benadrukken. Met name voor winkels met meer exclusieve en visueel aantrekkelijke producten is het doorgaans van belang om voldoende etalageruimte te bezitten.

Online Frontbreedte

Webshops zijn in basis individuele eilandjes met een gelijke vindbaarheid. Middels SEO en adverteren kan de zichtbaarheid en vindbaarheid worden verhoogd. Hoewel de hoofdpagina van een webshop vaak als etalage wordt gezien, is hierbij een bezoek aan de webwinkel een vereiste. Het is de stap hiervoor die mogelijke bezoekers aantrekt en verleidt de shop te bezoeken. De betekenis van de Frontbreedte kan online ingevuld worden met een hoge ranking in Google, banners op veelbezochte websites of artikelen op populaire blogs.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z