Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Display advertising staat voor alle advertenties die zichtbaar zijn in websites of op social media pagina’s. Er zijn verschillende vormen, stijlen en formaten mogelijk, maar het principe blijft gelijk. Alles wat zichtbaar wordt weergeven valt onder deze term, dus ook links met alleen maar tekst. Wat is display advertising, wat zijn de voordelen en hoe worden de kosten bepaald?

Definitie display advertising?

Banners vormen waarschijnlijk de meest bekende vorm van display advertising, ook de tekst advertenties bovenaan in de zoekresultaten in Google vallen onder deze noemer. Afhankelijk van het platform zullen er standaard afmetingen toegepast worden. Het is niet altijd nodig om voor ieder formaat een apart design te maken, met enkele formaten kun je doorgaans al een campagne inrichten. Er zijn verschillende redenen om dit soort advertenties te publiceren. Denk aan het uitbreiden van naamsbekendheid bij een nieuwe doelgroep, standaard retargeting of dynamische retargeting.

Voordelen

Er zijn diverse voordelen van display advertising. Hier zijn enkele mogelijkheden:

 

  1. De zichtbaarheid van een merk, dienst of product verhogen.
  2. Snelle vindbaarheid in tegenstelling tot SEO wat een langere tijd in beslag neemt.
  3. Door het gebruik van rich media content vallen de publicaties beter op.
  4. Er is een groot aantal bestandsformaten mogelijk waaronder ook video en audio.
  5. Via een platform zoals AdSense of AdChoice is het eenvoudig om campagnes over een groot aantal websites in te zetten.

Kosten

De kosten voor display advertising zullen flink afwijken op basis van diverse criteria. Denk aan het formaat van de advertentie, het aantal views, kliks of de populariteit van zoektermen of websites waar de advertenties geplaatst worden. Gelukkig is het niet nodig om al het werk zelf uit te voeren. Er kan ook worden gekozen voor een budget en looptijd, een algoritme zal vervolgens het budget op de meeste effectieve wijze invulling geven. Er kan ook een marketing strategie worden ontwikkeld door een online marketing bureau.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z