Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Marketing advies staat voor de informatie die een Marketing adviesbureau geeft aan de klant. Een bedrijf of organisatie heeft een product of dienst die ze willen aanbieden, er zijn bureaus die strategieën ontwikkelen om de beoogde doelstellingen te realiseren. Daarbij zijn er significante verschillen te zien tussen traditionele media en online kanalen. Wat is Marketing advies en hoe is dit veranderd in het online tijdperk?

Wat is Marketing advies?

Een product dat zichzelf verkoopt klinkt heel mooi, maar dit komt in praktijk zelden voor. Er is doorgaans meer nodig dan mond-tot-mondreclame om een bedrijf succesvol te maken. Met zoveel mensen om te bereiken en zoveel kanalen om dit te realiseren, wordt het lastig om de meest voordelige keuzes te maken. Op basis van doordacht Marketing advies kan een organisatie de gewenste resultaten bereiken.

Verschil tussen offline en online

Een Marketing adviesbureau kan zich richten op traditionele media, online kanalen of een combinatie van beide. Hoewel een commercial met beeld en geluid in theorie identiek kan zijn op de televisie en op YouTube, is gebleken dat de wijze waarop content geconsumeerd wordt sterk afwijkt per medium en platform. Daarom zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in online Marketing advies. De voornaamste kenmerken van online promotionele activiteiten zijn:

  • Doelgroepgericht benaderen.
  • Vindbaarheid op internet uitbreiden (SEO).
  • Communicatie via social media.
  • Boodschappen zijn doorgaans kort, snel en duidelijk.

Met name de mogelijkheid om te differentiëren tussen doelgroepen en zelfs individuele personen, maakt promotie op het internet zowel effectief als uitdagend. Daarbij kan de klant worden opgezocht via actieve werving, of worden verleid om zelf contact te leggen door bijvoorbeeld gratis producten, diensten of informatie weg te geven. Enerzijds ligt het potentiële bereik online erg hoog, anderzijds kan het uitdagend zijn om tussen de concurrentie op te vallen. Daarmee is online Marketing advies een specifieke tak die daarmee ook een gespecialiseerde aanpak vereist.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z