Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een B-locatie ligt zoals de titel al doet vermoeden ergens tussen een A-locatie en een C-locatie in. Het kan een voordelige plek zijn voor een winkel of kantoor om zich hier te vestigen, op een plek die precies buiten het centrum is gelegen. Het betreft vaak locaties langs wegen die naar het centrum leiden, waar winkels, horecagelegenheden en zakelijke kantoren gevestigd zijn. Wat is een B-locatie en waarom zou een bedrijf zich hier (niet) vestigen?

Wat is een B-locatie?

Een goede plek kiezen om een bedrijf te vestigen is meer dan kijken welke ruimte toevallig leeg staat. Het stadshart is met name geschikt voor winkels en horecagelegenheden die veel bezoekers nodig hebben om voldoende omzet te maken. Buiten de stad, op bijvoorbeeld een industrieterrein, zijn vierkante meters weer veel goedkoper. De klant moet wel een reden hebben om wat verder te rijden, bijvoorbeeld voor grotere aankopen. In veel gevallen kan de gulden middenweg de juiste zijn; een plek die betaalbaar is, goed bereikbaar en een plek die klanten vrij eenvoudig kunnen vinden. De B-locatie definitie wordt weer verdeeld in B1 en B2 locaties:

  • B1: Dit zijn straten of gebieden met een drukte indexering die tussen 25 en 50 ligt. Hier zal pakweg driekwart van de winkels in handen van zelfstandige ondernemers zijn. Naast retail en dienstverlenende bedrijven zijn hier ook horecagelegenheden en kantoren (met ontvangst) te vinden.
  • B2: Dit zijn straten of gebieden met een drukte indexering die tussen 10 en 25 ligt. Er zal doorgaans vrij veel autoverkeer zijn, hier zullen grotere retailers en supermarkten zich vestigen. Daarnaast zullen hier vrij veel particuliere woningen zijn. Een overgrote meerderheid van de panden zal gebruikt worden door MKB’ers.

Het voordeel van een B-locatie is naast de gunstige prijs ook de toegankelijkheid met auto’s. Voetgangers zullen zich meer concentreren in het stadscentrum. Voldoende parkeerplekken zijn daarom van belang, eventueel met een bushalte in de buurt.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z