Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

KWFinder is een applicatie waarmee gebruikers keywords kunnen bepalen die goed scoren in zoekmachines als Google. Het is een alternatief voor Moz en Ahrefs en de gratis tools die Google zelf beschikbaar stelt. Wat is KWFinder en wat maakt betaalde tools beter dan de standaard Google opties?

Wat is KWFinder?

KWFinder behoort tot de Mangools Suite, een collectie aan optimalisatie tools voor zoekmachines die bestaat uit:

LinkMiner
KWFinder
SERPChecker
SERPWatcher
SiteProfiler

Deze applicaties vervullen ieder een specifieke taak die binnen een volledige optimalisatie strategie ingezet kunnen worden. Het betreft een commerciële web applicatie met de optie voor een gratis test account. Er zijn browser extensies beschikbaar voor Chrome en Firefox.

Waarom gebruik maken van SEO tools?

Hoewel er meerdere zoekmachines bestaan wordt veruit de meeste aandacht besteed aan Google omdat ze marktleider zijn. Omdat het voor deze aanbieder van belang is om relevante zoekresultaten aan te bieden hebben ze diverse optimalisatie tools ontwikkeld die ze gratis beschikbaar stellen aan ondernemers en marketing professionals. Toch zijn er ook commerciële applicaties zoals KWFinder, waarom zou je betalen voor deze software? De Mangools Suite is minder bekend dan de oplossingen die Ahrefs en Moz aanbieden, daar staat tegenover dat de prijs lager ligt. Volgens testen in de praktijk zou dit pakket goed presteren bij het bepalen van longtail keywords die goed scoren in de zoekresultaten. De lijst met keywords is wel beperkter en er is geen integratie mogelijk met Google Analytics of de Search Console.

Wat zeggen de cijfers?

KWFinder en soortgelijke tools bieden de mogelijkheid om zoektermen te vinden die gerelateerd zijn aan een specifiek onderwerp. Daarbij wordt weergegeven hoe relevant de termen zijn, hoe populair ze zijn, de gemiddelde kosten en het aantal kliks. Het is van belang voor aanbieders om zo hoog mogelijk te ranken op de zoekresultaten pagina’s, anders is de kans groot dat een klant de website of webshop van een concurrent zal bezoeken. Door zoektermen te koppelen aan statistische data kunnen de prestaties van websites of individuele pagina’s worden geoptimaliseerd.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z