Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Met een Facebook shop kun je producten direct via Facebook verkopen. Het is niet nodig om via een link vanuit de tijdlijn naar een aparte website te gaan. Het is wel mogelijk om een bestaande webshop te koppelen aan een winkel op Facebook wat het inrichten eenvoudiger maakt. Wat is een Facebook shop en hoe kun je een winkel opzetten?

Definitie Facebook shop

Naast een persoonlijke Facebook pagina kun je ook een zakelijke pagina inrichten, waarop je bijvoorbeeld aan Facebook marketing kunt doen. Die kun je uitbreiden met een Facebook shop. Dit werkt op basis van een nieuwe sectie waar je producten aan kunt toevoegen. Dit is direct mogelijk via de winkel functionaliteit in Facebook, in veel gevallen is het eenvoudiger om een bestaande webshop te koppelen. Klanten kunnen zich abonneren op de winkel zodat ze op de hoogte worden gesteld wanneer er nieuwe producten aangeboden worden.

Een bestaande webshop koppelen aan Facebook

Er zijn diverse webshops en webbuilders die direct te koppelen zijn aan een Facebook shop zoals Shopify en Wix. Zo hoef je slechts eenmaal een webshop in te richten inclusief betaalsysteem. Deze webshop is dan tegelijkertijd beschikbaar via de normale browser en binnen de Facebook omgeving.

Waarom direct verkopen via Facebook shop?

Voor een aanzienlijk deel van de ruim twee miljard Facebook gebruikers is deze toepassing één van de weinige of zelfs enige applicatie die gebruikt wordt. Daarom is het handig wanneer artikelen direct binnen de Facebook omgeving aangeschaft kunnen worden zonder eerst naar een aparte webshop te gaan. Hoewel het mogelijk is om exclusief via Facebook artikelen te verkopen, is het doorgaans beter om daarnaast ook een normale webshop te onderhouden. Niet iedereen beschikt over een Facebook account, en de vindbaarheid via de browser en zoekmachines is doorgaans beter. Het is wel een methode om verkopen te stimuleren en de klant een laagdrempelige ingang te geven naar het productassortiment. Door deze online strategie goed uit te denken, kan je op verschillende kanalen meer verkopen realiseren.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z