Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een Digitale Nieuwsbrief is een email of ander digitaal document met als doel de ontvanger te informeren over diverse zaken zoals nieuwe producten of tips voor een specifieke doelgroep. Deze ‘Digital Newsletters’ kunnen bestemd zijn voor bestaande klanten, potentiële klanten of andere contacten. Wat is een Digitale Nieuwsbrief en hoe kun je deze ontwerpen?

Definitie Digitale Nieuwsbrief?

Veel bedrijven stellen nieuwsbrieven op voor hun netwerk. Dit kunnen klanten zijn, maar dit hoeft niet. Interne nieuwsbrieven voor werknemers zijn bijvoorbeeld ook mogelijk. Deze documenten kunnen worden aangeboden per email, via een website of een ander digitaal medium. Gecombineerd kan ook, zoals een mailing met verwijzing naar een alternatieve versie op een website.

Hoe kun je een Digitale Nieuwsbrief maken?

De meeste nieuwsbrieven worden aangeboden als HTML emails. Dit is dezelfde code die ook gebruikt wordt om websites mee te bouwen. De meeste mailprogramma’s zullen HTML mails correct weergeven, het is wel mogelijk dat een mailclient niet direct HTML codering weergeeft. Daarom zal er vaak een interactieve koppeling aanwezig zijn om de Digitale Nieuwsbrief op een webpagina te bekijken.

Hoewel je een Digitale Nieuwsbrief kunt maken in een HTML editor, wordt er vaak gekozen voor specifieke Newsletter software. Omdat de distributie naar ontvangers een belangrijke rol speelt, wordt doorgaans gebruik gemaakt van diensten als MailChimp om grote aantallen mailadressen te beheren. Ook webshop software kan worden uitgebreid met mailing componenten, bijvoorbeeld om nieuwe producten automatisch in een mailing op te nemen.

Inhoud van nieuwsbrieven

Hoewel Digitale Nieuwsbrieven veelal verspreid worden via email, zijn het voor de ontvanger geen standaard emails. De layout zal meer overeenkomen met een webpagina, inhoudelijk zal het ook weer afwijken van een advertentie. Hoewel het aanbieden van producten of diensten vaak voorkomt, zal de focus vooral liggen op het verstrekken van informatie over een specifiek onderwerp. Denk aan informatief blog artikel of de laatste nieuwtjes voor abonnees. Naast wervend dient een goede Digitale Nieuwsbrief ook informerend te zijn om de aandacht van de lezer vast te houden.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z