Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een Mailclient is een programma om e-mails te lezen, beheren en op te stellen. Naast applicaties die geïnstalleerd worden op een computer of ander apparaat, zijn er ook Webmail clients die direct in de browser functioneren. E-mails kunnen lokaal worden opgeslagen of op een externe server. Wat is een Mailclient en wat zijn de verschillen tussen POP en IMAP?

Wat is Mailclient?

Een Mailclient is een programma waar je e-mails in kunt schrijven, verzenden, ontvangen en beheren. Het is mogelijk om meerdere mailaccounts in dezelfde applicatie te beheren. Ieder populair besturingssysteem beschikt standaard over een Mailclient, daarnaast zijn er derde partij applicaties die afwijkende functionaliteit kunnen bieden. De standaard mappen zijn Inbox, waar nieuwe mails binnenkomen, Outbox, van waaruit mails verzonden worden, Trash en Spam met verwijderde items en Archive, met bewaarde mails die niet relevant genoeg zijn voor de Inbox. Daarnaast kunnen gebruikers zelf mappen toevoegen om e-mails te beheren.

POP of IMAP?

Voordat draagbare apparaten populair werden, was POP (Post Office Protocol) de meest gebruikte methode om mailverkeer te beheren. Berichten werden lokaal opgeslagen, en na downloaden gewist van de server. Het voordeel hiervan is dat de berichten ook zonder een actieve internetverbinding beschikbaar zijn. POP kan geen onderscheid maken tussen ongelezen en gelezen berichten. Dit is wel het geval met IMAP (Internet Message Access Protocol). Bij deze methode worden berichten op een centrale server opgeslagen, wat het eenvoudiger maakt om dezelfde mailboxen op verschillende apparaten te beheren. IMAP is nu de standaard geworden omdat het aanzienlijk meer voordelen biedt dan POP.

Wat is de beste Mail Client?

Er is niet zomaar een beste Mail Client voor Windows of een ander systeem aan te wijzen. De standaard meegeleverde applicatie zal volstaan voor de meeste gebruikers, andere Clients beschikken over een afwijkende indeling of bieden additionele functionaliteit, de basis blijft gelijk. Zo kan er een focus liggen op het behalen van een lege Inbox, of het beheren van mailings voor marketingdoeleinden. Standaard is het mogelijk om mailaccounts te configureren van externe aanbieders, denk aan een Yahoo mail account in de Gmail app of juist andersom.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z