Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

 

TikTok is een social media video platform dat werd gelanceerd in 2016. Videoclips kunnen een 3 seconden tot 3 minuten in speelduur zijn. De ingebouwde montage functionaliteit laat de gebruiker effecten toevoegen. Met name de optie om muziek van bekende artiesten toe te voegen is zeer populair gebleken. Wat is TikTok en wat maakt deze dienst uniek ten opzichte van de concurrentie?

Wat is TikTok?

Dit video platform werd gelanceerd als Douyin in China, waar het een social media platform is met diverse opties die niet beschikbaar zijn in de internationale versie, zoals de optie om hotelkamers te boeken of mensen te zoeken op basis van gezichtsherkenning. Het bedrijf achter Douyin zou samengevoegd worden met Musical.ly. Dit verklaart waarom TikTok buiten China veel gebruikt wordt om ‘lipsync’ video’s mee te maken. Om relevante resultaten te laten zien aan gebruikers wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie. Naast een account voor content creators is er ook een account voor bedrijven beschikbaar die content doelgericht kunnen aanbieden.

Wat maakt deze social media dienst uniek?

De meest voor de hand liggende concurrent was Vine, een video platform met korte videoclips van maximaal zes seconden. Beide platformen werden gelanceerd in 2016, Vine zou in 2019 weer verdwijnen. TikTok ondersteunt langere video’s, heeft meer montage functionaliteit en laat de gebruiker commerciële muziek gebruiken in de video’s. Er ligt een focus op content creators die producties maken voor een breed publiek, niet alleen de directe vriendenkring wat bij andere diensten vaak het geval is.

Niet overal gewenst

De internationale populariteit werd niet overal even goed ontvangen, India zou deze dienst verbieden vanwege ‘onbetamelijke’ content, in de Verenigde Staten dreigde president Donald Trump de dienst te verbieden als het platform niet verkocht zij worden aan een partij buiten China. Deze restricties zijn uiteindelijk niet doorgevoerd vanwege diverse rechtszaken tegen deze sanctie.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z