Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een catch-all account is een mailadres dat alle mail verzamelt van een domein dat niet specifiek gedefinieerd is als afzonderlijk mail adres van de server. Wanneer een e-mail niet geheel juist is gespeld, maar waarbij de domeinnaam wel juist is zal de mail toch binnenkomen op het account. Wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van deze functie worden alle mails naar dit domein die niet gedefinieerd zijn niet ontvangen. Wat is catch-all en zijn er ook nadelen in het gebruik van deze methode?

Wat is catch-all?

Een bedrijf of organisatie zal een website hebben met unieke domeinnaam, zoals “voorbeeldwebsite.nl”. Aan dit domein zal doorgaans ook een mail account gekoppeld zijn met info@voorbeeldwebsite.nl als primaire mail account. Wanneer er meerdere afdelingen of werknemers zijn is het praktisch om meerdere aliassen aan te maken zoals jan@ susan@ of directie@voorbeeldwebsite.nl. Als iemand een mail wil sturen maar per ongeluk suXan in plaats van suZan intypt, dan is dit geen valide mailadres. Normaal gesproken zou deze mail niet aankomen. Door gebruik te maken van een catch-all account komen alle mails die eindigen op …@directie@voorbeeldwebsite.nl alsnog binnen. De gewenste locatie kan bij de mail instellingen geconfigureerd worden. De term catch-all bestaat al langer, en kan aan elkaar worden geschreven als ‘catchall’ of los als ‘catch all’. Het betekent letterlijk een element waar alles bij hoort of een zeer algemene beschrijving.

Zijn er ook nadelen?

Het voornaamste nadeel is dat ongewenste spam ook meer kans heeft om binnen te komen, alleen de domeinnaam hoeft juist te zijn. Dit levert niet alleen een overvolle mailbox op, er kunnen ook mails tussen zitten met virussen of andere schadelijke content. Een ander nadeel kan zijn dat de verzender niet weet dat het mailadres eigenlijk verkeerd is gespeld, waardoor mails die bestemd zijn voor een specifiek persoon of afdeling verloren raken in de rest van de catch-all bestemming.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z