Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een directory of map is een locatie waar bestanden op een computer worden opgeslagen. Er kunnen meerdere directories gemaakt worden in een hiërarchische structuur van mappen en submappen. Deze vorm van organiseren kan lokaal op een computer worden uitgevoerd, of op een webserver om content in te delen voor gebruik online. Wat is een directory en wat is een startpagina?

Definitie directory

Directories ofwel mappen maken bestandsbeheer een stuk eenvoudiger. Zo kunnen verschillende soorten content of onderwerpen bij elkaar worden verzameld. Voorheen betrof het een statische wijze van ordenen waarbij bestanden fysiek in een map werden geplaatst, door geavanceerde zoekfunctionaliteit en kunstmatige intelligentie kunnen er ook filters gemaakt worden op basis van contextuele ordeningen in virtuele mappen. Denk aan een directory met foto’s van een vader, een map met de zoon en een map met de dochter. Door te herschikken met het contextuele begrip “familie” wordt alles weergegeven, en met “jongste generatie” alleen de content van de jongen en het meisje.

Wat is een startpagina?

Een startpagina of een index page is de hoofdpagina van een website. Deze website kan weer onderverdeeld zijn in subpagina’s, die ook weer onderverdeeld kunnen zijn in subpagina’s en zo verder. Volgens de HTML standaard zijn al deze pagina’s gelijk, in praktijk is dit niet altijd het geval, zeker niet voor zoekmachines. Op de startpagina zal voor de bezoeker de hoofdpagina vertoond worden, voor de webcrawler kan deze pagina ook gebruikt worden om de structuur van de gehele website te bekijken. Hiervoor dient dan wel een sitemap aanwezig te zijn. De webcrawler kan de volledige website structuur volgen, met een indexering kan extra informatie voor de zoekmachine worden toegevoegd zoals pagina’s die niet geïndexeerd dienen te worden.

Zoekmachines zoals Google indexeren websites en behouden deze directories om de zoekresultaten te rangschikken. Deze informatie wordt continu vernieuwd, waarbij populaire websites voorrang genieten om up-to-date te blijven.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z