Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Bij een quickscan wordt er een oppervlakkige controle uitgevoerd op basis van een aantal standaard criteria. Zo kan een snelle controle van een website fouten en verbeterpunten blootleggen waar een SEO specialist verbeteringen in kan aanbrengen. Dat is de reden dat veel internet marketing bureau’s een SEO quickscan aanbieden, soms gratis als vorm van acquisitie. Wat is quickscan en welke informatie komt hieruit voort?

Definitie quickscan

Een website kan er op het eerste gezicht goed uitzien, maar toch slecht scoren in de zoekresultaten. Met een SEO quickscan worden verbeterpunten snel in kaart gebracht. Omdat een snelle controle slechts met standaard criteria wordt uitgevoerd zal het resultaat niet volledig zijn. Het kan wel een goede indicatie geven van de gebieden waar voordeel te behalen valt.

Zelf een quickscan uitvoeren

Er zijn een aantal websites die webmasters in staat stellen zelf een snelle scan uit te voeren. Pingdom heeft bijvoorbeeld een industrie standaard check om de snelheid van websites te testen. Er zijn ook SEO marketing bureau’s die aanbieden om een website te controleren op diverse meetpunten zoals:

  • Laadsnelheid van de website
  • Metadata
  • URL structuur
  • Gebruik van frames
  • Aanwezigheid van robot bestanden
  • Dubbele content
  • Ontbrekende links

Een quickscan is nog geen oplossing, het geeft slechts aan waar de voornaamste problemen zich bevinden.

Quickscan als acquisitie

Een website is een technisch en inhoudelijk complex samenspel van content, het overzicht raakt snel verloren. Door een quickscan uit te voeren komen de grootste problemen snel aan het licht. Er zijn honderden criteria waar Google een website op controleert alvorens een positie in de zoekresultaten toe te kennen, door de voornaamste meetpunten te optimaliseren kan een website snel hoger ranken. Online marketing professionals die zoekmachine optimalisatie aanbieden kunnen aan de hand van een quickscan de klant snel een overzicht geven van de verbeterpunten. Deze werkzaamheden moeten uiteraard nog wel uitgevoerd worden.

Met een quickscan wordt de kwaliteit van een website op een aantal standaard criteria gecontroleerd.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z