Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Regionaal betekent binnen een specifiek geografisch gebied. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om het verzorgingsgebied van een organisatie mee aan te duiden, of bij het plannen van een reclamecampagne die gericht is op een Regio. Wat is Regionaal en hoe werkt lokaal adverteren online?

Wat is Regionaal?

De betekenis van Regionaal is ‘ergens in de omgeving’, al wordt er niet specifiek aangegeven hoe groot dit gebied is. Met een toevoeging kan de begrenzing worden aangeduid. Bijvoorbeeld “Regio Zuid-Oost Brabant”. Dit betreft geen volledige provincie, ook geen gemeente maar een aantal gemeenten die zich bevinden in dit gebied. Een locatie kan zich daarmee in meerdere regio’s bevinden afhankelijk van de parameters die worden gesteld. Het betreft wel altijd een geografische locatie.

Informatie op basis van locatie

Wanneer je naar Amazon.com gaat, terwijl je in Nederland bent, dan zal er gevraagd worden of je niet liever Amazon.nl wilt bezoeken. Dit is geen verplichting, maar de Nederlandse pagina is gericht op consumenten in Nederland. Alle producten die hier te vinden zijn kunnen hier geleverd worden, ook zullen de teksten in de Nederlandse taal zijn. Een zoekmachine als Google kan ook rekening houden met de Regio om zo de meeste relevante zoekresultaten weer te geven. Naast content kan ook de taal automatisch worden ingesteld op basis van de locatie. Bij het overschrijden van landsgrenzen zal er automatisch een andere netwerkprovider voor de mobiele telefoon worden gekozen omdat deze bedrijven Regionaal actief zijn. Binnen Europa worden hier geen roaming kosten voor berekend.

Regionaal adverteren online

Hoewel het internet niet gebonden is aan een Regio, zijn internetgebruikers dit vaak wel. De meeste advertentienetwerken houden rekening met de locatie van de gebruiker, of beter gezegd de locatie van de server of het IP adres. Zo is het mogelijk om dezelfde advertentie dynamisch af te stemmen op de Regio waar de gebruiker zich bevindt. Een dating site kan aangeven dat er singles in Middelbeers op je wachten, of in Waddinxveen op basis van de huidige locatie. Het is voor een adverteerder ook mogelijk om juist specifieke Regio’s uit te sluiten wanneer deze buiten het verzorgingsgebied van de aanbieder vallen.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z