Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Topical Trust Flow van Majestic is een methode die naast Citation Flow wordt gebruikt om de kwaliteit van links te bepalen. In plaats van alleen een objectieve berekening te gebruiken wordt er gebruik gemaakt van een aantal geverifieerde websites. Wat is een Topical Trust Flow en hoe wordt dit gekoppeld aan de Citation Flow van hetzelfde bedrijf?

Wat is Topical Trust Flow?

Backlinks vormen een belangrijk deel van de wijze waarop zoekmachines de volgorde in de zoekresultaten bepalen. Dit zijn koppelingen van de ene website naar de andere. Los van het Google algoritme zijn er bedrijven die gebruik maken van dergelijke informatie om de vindbaarheid van websites te voorspellen. Majestic is naast Moz en Ahrefs één van de meest vooraanstaande organisaties die ondernemingen helpt hun vindbaarheid in kaart te brengen. Topical Trust Flow is één van de twee methoden die ze hiervoor hebben ontwikkeld. Het principe gaat uit van domeinen die een waarde bezitten. In tegenstelling tot volledig geautomatiseerde systemen zijn een aantal websites beoordeeld op relevantie. Daarmee wordt niet alleen getoetst op kwantitatieve informatie, maar ook de kwaliteit van de website van waaruit de koppeling wordt gelegd.

Koppeling met Citation Flow

Bij de Citation Flow, het tweede element van de Majestic methode, worden links als gelijkwaardig gezien. Het is daarmee een kwantitatieve meting, in contrast met de kwalitatieve meting zoals die binnen de Topical Trust Flow wordt toegepast. De reden om twee meetmethoden naast elkaar te leggen, is de mogelijkheid tot vergelijking van resultaten. Wanneer de CF plotseling veel hoger wordt terwijl de TTF gelijk blijft, dan lijkt er sprake te zijn van manipulatie. Het zoekalgoritme van Google zal dit ook constateren, waardoor een website die in theorie geoptimaliseerd zou moeten zijn toch niet goed presteert. Google geeft de details van hun algoritme niet prijs, door gebruik te maken van andere diensten kan meer inzicht worden verkregen in de status van een website of pagina.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z