Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Websitemarketing staat voor alle activiteiten die uitgevoerd worden ter promotie van een website. Dit kan van toepassing zijn op het aanbod dat te vinden is op een site, het gaat hierbij primair om de zichtbaarheid van de pagina te vergroten en het aantal bezoekers uit te breiden. Wat is websitemarketing en op welke wijze kan een Website gepromoot worden?

Wat is websitemarketing?

Het voordeel van een website ten opzichte van een winkelpand is de toegankelijkheid. De hele wereld kan een site bezoeken, op ieder moment van de dag. Het nadeel is dat de concurrentie hetzelfde voordeel geniet. Daarbij is er vrijwel geen onderscheid te maken tussen een multinational met enorme budgetten of een starter die in de vrije uurtjes een website in elkaar zet. De bezoeker zal niet altijd direct het verschil kunnen zien. De betekenis van websitemarketing is toegespitst op de promotie van een website, het gaat dus niet over het aanbod van producten of diensten op de site. Hier zijn enkele strategieën die ingezet worden om websites onder de aandacht te brengen:

1. Zoekmachine optimalisatie

Search Engine Optimization ofwel SEO is een middel dat ingezet wordt om de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google te verbeteren. Door verbeteringen aan te brengen op het domein in kwestie, maar ook in de grotere context van het internet, kan de vindbaarheid van een pagina verbeterd worden.

2. Adverteren

Een betrekkelijk eenvoudige manier van websitemarketing is adverteren via diverse kanalen. Denk aan zoekmachine adverteren (SEA), banner advertenties op andere sites, commercials voor YouTube video’s of via de offline media kanalen zoals een pagina in een huis-aan-huis blad.

3. Doelgroep targeting

Omdat veel aanbieders zich richten op een specifieke doelgroep kan het strategisch interessant zijn doelgericht een groep aan te spreken. Denk aan gastblogs op blogsites met een duidelijk omkaderd onderwerp, of het inzetten van Influencers.

Het doel van websitemarketing is het promoten van een website. De achterliggende motivatie, zoals het creëren van leads of de verkoop van producten stimuleren, valt binnen een ander deel van marketing en promotie.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z