Loader

Zoekmachine Optimalisatie

Jouw zoekmachine optimalisatie bureau

93% van alle online ervaringen begint bij een zoekmachine. Wil jij ook meer leads via Google? DoubleSmart is je partner in zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie is namelijk een van onze specialismen. Als zoekmachine optimalisatie bureau hebben we door onze werkzaamheden al veel bedrijven zien floreren.

 
Twee seo experts die bezig zijn het zoekmachine optimalisatie achter een computer

Doelgericht

Wij springen proactief in op elke kans die we zien voor jouw bedrijf en laten niet los voordat er resultaat is. Dat wil zeggen: we gaan door totdat je jouw doelen bereikt hebt!

Meetbare resultaten

Je wilt meer klanten, maar hoeveel wil je er dan precies? Stel samen met ons concrete doelen op, dan gaan we aan het werk met die doelen in ons voorhoofd. Resultaten zijn bij ons altijd meetbaar en duidelijk.

Flexibele overeenkomsten

We werken graag met klanten die ook graag met ons werken. Daarom werken we met samenwerkingen die van maand-tot-maand opzegbaar zijn.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO), ook wel SEO optimalisatie genoemd, is onmisbaar om bezoekers naar je website te krijgen. Ga maar na: vrijwel alle websites die je bezoekt, vind je via een zoekopdracht in Google. Er zijn maar weinig websites waarvan je de URL uit je hoofd kent en die je dus gelijk intikt.

Zo werkt het bij je doelgroep ook. Elke dag verwerkt Google maar liefst 3,5 miljard zoekvragen. Dat zijn gemiddeld 40.000 zoekvragen per seconde! Hoeveel van de zoekers die naar jouw product of dienst zoeken, komen op dit moment bij je concurrent terecht? Kun je deze zoekers ervan overtuigen klant te worden bij jou?

Bekijk de resultaten, werkwijze en volledige video’s.

Ga naar de cases

Vraag een gratis kansenonderzoek aan ter waarde van € 375,-

Vraag aan

In 5 stappen naar meetbaar meer klanten met SEO

We doen geen voorstel zonder dat we weten hoe de website nu presteert. Het kansenonderzoek brengt deze prestaties in kaart zodat we een voorstel op maat kunnen maken. Zo leggen we de basis voor een goede samenwerking en een winstgevende SEO campagne.

Procesflow SEO DoubleSmart

Klantcases

Behaalde resultaten:

 

 • 408% groei in conversies via Google Ads
 • 72% groei in organisch verkeer
 • 96% groei in organische vertoningen

 

Wil je zien hoe we dit hebben gedaan? Lees dan de case!

Online AdverterenOnline adverteren Zoekmachine AdverterenZoekmachine adverteren Zoekmachine OptimalisatieZoekmachine optimalisatie

Behaalde resultaten:

 

 • 20+% maandelijkse groei
 • 22% afname van de CPA in Google Ads
 • 75% van de zoektermen in de Google top 3

 

Nieuwsgierig naar de methoden achter deze resultaten? Je vindt ze in de case!

Zoekmachine AdverterenZoekmachine adverteren Zoekmachine OptimalisatieZoekmachine optimalisatie

Behaalde resultaten:

 

 • 90% van de zoektermen staat op de 1e pagina van Google
 • 1.289% groei in omzet
 • 150% stijging in conversie ratio

 

Nieuwsgierig naar de methoden achter deze resultaten? Je vindt ze in de case!

Zoekmachine AdverterenZoekmachine adverteren Zoekmachine OptimalisatieZoekmachine optimalisatie

De concurrentie ontmaskerd

De concurrentie in de natuurlijke zoekresultaten van zoekmachines is groot. Hoe algemener de zoekterm, hoe meer je zult moeten concurreren met andere aanbieders van een product of dienst.

Verkoop je schoenen? Dan zijn je concurrenten ontelbaar. Bied je je diensten aan als chinchillafluisteraar? Dan heb je te maken met minder concurrentie, en zal het gemakkelijker zijn om hoog in de natuurlijke zoekresultaten terecht te komen.

Hoera, concurrentie!

We merken dat veel van onze klanten concurrentie vooral als iets negatiefs zien. Dat snappen wij best. Het lijkt nu eenmaal soms of de concurrentie je altijd een stap voor is.

Bedenk je echter dat concurrentie ook een positieve kant heeft: als je te maken hebt met veel concurrentie, dan zit je blijkbaar in een markt met een grote vraag. Met andere woorden: er zijn veel mensen op zoek naar wat jij aanbiedt.

In de marketing kijken we als SEO bureau graag naar de positieve kant van concurrentie: waar jij zenuwachtig wordt van de geniale verkooptechnieken van je concurrent, vinden wij het juist een sport om hem te overtreffen.

Concurrenten overtreffen met slimme marketing

Hoe we je concurrent overtreffen? Met onze kennis van verschillende markten, onze technische knowhow, ons specialisme op het gebied van SEO en onze gedegen kennis van zoekmachine optimalisatie. En soms ook gewoon met een koekje van eigen deeg.

Ons geheime recept voor dat koekje? Alle goede ideeën staan op de schouders van bestaande ideeën. Combineer bestaande concepten en je kunt zomaar een geniaal ‘nieuw’ idee hebben.

Bij zoekmachine optimalisatie stellen we ons regelmatig de vraag: wat doet de concurrent goed, waardoor staat hij op positie 1 in de zoekmachineresultaten? En vooral: hoe doen wij dat ook, maar dan beter?

Onze aanpak

Bij DoubleSmart houden we ons de hele dag door bezig met SEO, SEA en conversie optimalisatie. Eigenlijk draait het bij onze werkzaamheden om één vraag: hoe zorgen we ervoor dat jij als onze klant je concurrenten steeds een online stapje (of een paar stappen) voorblijft?

Hoe we dit aanpakken? We doorlopen 4 stappen:

 • We onderzoeken het gedrag van je doelgroep, onder andere door zoekwoordenonderzoek.
 • We kijken kritisch naar de techniek van je website en passen die zo aan dat zoekmachines je website beter op waarde kunnen schatten.
 • Onze copywriters gaan aan de slag met SEO content writing: zij schrijven teksten die zowel voor zoekmachines als voor je potentiële klant aantrekkelijk zijn.
 • Om de autoriteit van je website te verhogen, zetten we linkbuilding in om een kwalitatief backlinkprofiel voor je website te realiseren.

Doelgroeponderzoek en zoekwoordenonderzoek

Waarom beginnen we bij SEO met onderzoek van je doelgroep? Omdat grote zoekmachines zoals Google de zoeker op de eerste plaats zetten. Het doel van Google is om zoekers zo snel en effectief mogelijk te voorzien van antwoorden op hun zoekvragen.

Zoekmachine optimalisatie is dus tweeledig. Je helpt zoekmachines om jouw website beter op waarde te kunnen schatten, maar helpt ook zoekers door hen op je website relevante informatie aan te bieden die aansluit bij hun zoekvraag.

Om een goed beeld te krijgen van de benodigde werkzaamheden, concentreren we ons allereerst op de doelgroep van je website. Hoger in de zoekresultaten komen is één, maar wat heb je daaraan als je de bezoekers van je website niet aanspreekt? Je bent immers niet op zoek naar meer bezoekers, maar naar meer klanten.

Data als basis voor zoekmachine optimalisatie

Elk goed zoekmachine optimalisatie bureau zal uitgaan van feiten. We verzamelen alle mogelijke data over jouw website, het gedrag van de bezoekers van je website en het gedrag van zoekmachinegebruikers. Dezelfde data over je concurrent is natuurlijk ook interessant, die bekijken we ook goed.

Als we deze waardevolle data hebben verzameld, gaan we aan de slag met het echte werk: de zoekmachine optimalisatie. Hierbij staat steeds één vraag centraal: hoe krijgen we jouw website zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten?

Technische websiteaanpassingen

Zoekmachines geven de voorkeur aan websites met een duidelijke structuur die eenvoudig te crawlen zijn, waarbij de techniek de inhoud zoveel mogelijk ondersteunt. Een beschrijvende URL geeft de zoekmachine bijvoorbeeld een duidelijk beeld van de inhoud van je website. Een URL die bestaat uit een willekeurige combinatie van letters en tekens doet dat niet.

Om de vindbaarheid van je website en dus je online zichtbaarheid te vergroten, zorgen we er allereerst voor dat de techniek van je website klopt. De techniek vormt een soort bewegwijzering voor zoekmachines, waardoor een zoekmachine beter begrijpt waar je website over gaat. Hierdoor zal de zoekmachine jouw website eerder tonen bij een relevante zoekvraag.

Vraag een gratis kansenonderzoek aan ter waarde van € 375,-

Vraag aan

SEO webteksten

Je wilt online echter niet enkel zoekmachines aanspreken, maar ook bezoekers. Daarom vragen we onszelf wel eens af of met SEO-schrijven ‘search engine optimization’ of ‘searcher experience optimization’ wordt bedoeld. Het gaat er niet alleen om hoe je met webteksten Google tevreden maakt; je wilt ook bezoekers aanspreken omdat je teksten interessant en informatief zijn.

Autoriteit verhogen

Daarnaast is voor goede SEO linkbuilding onmisbaar. In de ogen van zoekmachines wordt jouw website interessanter en waardevoller als er veel andere websites zijn die zogenaamde backlinks naar jouw website plaatsen.

Niet elke backlink is even waardevol. Een link naar jouw site op een website die binnen jouw branche toonaangevend is, is in de ogen van een zoekmachine meer waard dan bijvoorbeeld een link die op een internetgids is geplaatst.

Bij DoubleSmart hebben we door onze jarenlange ervaring een uitgebreid netwerk aan contacten en relaties opgebouwd. Zo onderhouden we relaties met webmasters die toegang geven tot toonaangevende websites, ook binnen jouw branche. Voor een indrukwekkend en natuurlijk backlinkprofiel kun je dus gerust bij ons aankloppen.

Je concurrent voorblijven

Als je website dan hoog staat in de zoekresultaten, je klanten je weten te vinden en je het drukker hebt dan ooit, gaan we niet met onze voeten op ons bureau zitten.

We blijven je website optimaliseren. En je concurrent in de gaten houden. Die kijkt natuurlijk ook stiekem naar jouw reilen en zeilen en zou dus weleens onverwacht op jouw online succes kunnen reageren. Wij houden het allemaal in de gaten, geen stress.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden?

Klinkt zoekmachine optimalisatie je in de oren als mission impossible?

Ons niet! DoubleSmart is als SEO-consultant specialistisch in het vak en heeft veel ervaring met SEO optimalisatie. Wij hebben de juiste mensen in huis voor specifieke diensten als copywriting voor goede content en linkbuilding voor de autoriteit van je website.

Wil je dus zoekmachine optimalisatie uitbesteden en zoek je hiervoor nog een specialist? Of je nu zoekmachine optimalisatie voor je mkb of juist voor je landelijk opererende bedrijf met meerdere vestigingen zoekt: wij helpen je graag aan meer klanten. Wil je je SEO uitbesteden, dan horen we graag van je.

SEO uitbesteden met TeamSMART

DoubleSmart is niet alleen een SEO-bureau, maar biedt nog meer diensten aan op het gebied van online marketing. Waar een zoekmachine optimalisatie bureau zich alleen bezighoudt met het optimaliseren van jouw website voor de zoekmachines, kijken wij naar het grotere geheel.

Een website die goed scoort in de gratis zoekresultaten is prachtig. Het kan echter nog mooier. Wil je weten hoe? Met zoekmachine adverteren en conversie optimalisatie.

Met onze TeamSMART-werkwijze zetten we ons ervoor in dat iedere website het optimale aantal klanten levert. Een combinatie van zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren en conversie optimalisatie is hiervoor vaak de beste keuze.

Jouw bedrijf is uniek. We adviseren je daarom graag over welke aanpak het beste werkt om jouw bedrijf en website goed online vindbaar te maken.

Op zoek naar een alles-in-één-marketingoplossing? Je weet ons te vinden.

Vraag een gratis kansenonderzoek aan ter waarde van € 375,-

Vraag aan

Ontmoet de SEO-specialisten

Mark Anker, Medewerker DoubleSmart Mark Anker, medewerker DoubleSmart

Mark Anker

Heeft een enorme schoenencollectie en maakt dus altijd de blits met de állercoolste sneakers. Mark heeft de neiging zijn telefoon regelmatig te laten vallen. Ook op de werkvloer is hij geen fan van neerwaartse bewegingen: als SEO-specialist zet hij alles op alles om jouw website hoog te laten scoren in Google.

0182-342062 linkedIn
Gerben Boer DoubleSmart Gerben Boer DoubleSmart

Gerben Boer

Grote Speler: steengoeie voetballer die te lui is voor voetbal. Houdt dus op kantoor zijn ogen op de bal gericht, maar vindt het wel fijn dat hij daar gewoon bij mag zitten. Is gek op winnen en kan slecht tegen zijn verlies, wat ervoor zorgt dat deze SEO-specialist zich fanatiek inzet om de concurrentie van onze klanten te verslaan.

0182-342062 linkedIn
Mels de Wit Mels de Wit

Mels de Wit

Behoeft eigenlijk geen introductie, want is bekend van tv (je weet wel, de Achmea Kennisquiz van 2007!). Heeft zijn roeping als duikinstructeur gemist, dus neemt in zijn rol als SEO-specialist ter compensatie dagelijks een frisse dataduik hier op kantoor. Duikelt dan graag groene cijfers op, want is gek op dingen vieren.

0182-342062 linkedIn

Veelgestelde vragen over SEO

Wat is zoekmachine optimalisatie?

In één zin: zoekmachine optimalisatie, of SEO optimalisatie, is het zo aanpassen van je website dat je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van zoekmachines belandt.

Op deze manier kom je meer onder de aandacht van je potentiële klanten.

Waarom zoekmachine optimalisatie?

Rond de 30% van de Googlegebruikers klikt op het eerste organische zoekresultaat. Op het tweede resultaat klikt zo’n 15%, en het derde resultaat moet het doen met een klik van zo’n 10% van de zoekers.

Het is niet voor niets dat bedrijven vechten om de nummer 1-positie in de zoekresultaten van Google. Als je bezoek wilt genereren via Google, zul je deel moeten nemen aan dit gevecht, want je wordt niet vanzelf nummer 1 (of 2, of 3). Wat moet je doen om een kans te maken? Juist: zoekmachine optimalisatie.

Zoekmachine optimalisatie kost je geen geld aan Google, in tegenstelling tot adverteren in Google via Google AdWords. Stel dat je in de organische zoekresultaten van Google op nummer 1, 2 of 3 staat, dan zorgt dat voor veel bezoekers op je website. Verreweg de meeste zoekmachinegebruikers klikken namelijk op de bovenste drie resultaten. Je hoeft niet per bezoeker te betalen, zoals bij een Google AdWords campagne.

Investeren in een hoge positie in de natuurlijke zoekresultaten is dus een duurzame investering: je blijft grote bezoekersaantallen houden met SEO, terwijl je met SEA, bijvoorbeeld met een AdWords campagne, bezoekers ziet wegvallen zodra je je advertentiecampagne stopzet.

Wat is het verschil tussen zoekmachine optimalisatie en SEO-optimalisatie?

Hier kunnen we kort over zijn: SEO staat voor search engine optimization, dus search engine optimization-optimalisatie (SEO-optimalisatie) is precies hetzelfde als zoekmachine optimalisatie.

Zoekmachine optimalisatie voor Google: hoe pak ik dat aan?

Bij zoekmachine optimalisatie komt heel wat kijken. Om optimaal resultaat te behalen, is het slim om bijvoorbeeld niet enkel aan linkbuiding te doen, maar ook de technische kant van je website zoekmachineproof te maken en te zorgen voor juiste webteksten op je site.

Wil je ook optimaal resultaat en daadwerkelijk je website in de Google zoekresultaten omhoog zien schuiven? Bel dan eens met een van onze SEO-specialisten. Ze vertellen je graag meer over hun vakgebied en kijken of ze je kunnen helpen bij de wensen voor jouw website. Of je nu alleen een vraag hebt, een private SEO-training wilt volgen of een zoekmachine optimalisatie bureau zoekt waaraan je je SEO kunt uitbesteden: bel ons! We denken graag met je mee en geven je eerlijk advies over de mogelijkheden die voor jouw bedrijf het beste werken.

Wat is het belang van een zoekwoordenonderzoek?

Er komt heel wat bij kijken om goede content te schrijven. Google let bijvoorbeeld op zoekwoordengebruik. Zoekwoorden vormen een belangrijk begrip binnen SEO content writing. Het gebruik van de juiste zoekwoorden op de juiste plek in een tekst kan ervoor zorgen dat Google je tekst als relevant ziet voor een bepaald zoekwoord of een zoekwoordencombinatie.

Om de juiste zoekwoorden toe te passen bij copywriting, doet een SEO-bureau altijd eerst een zoekwoordenonderzoek. Het is hierbij van belang te letten op de doelgroep en de fase van het koopproces waarin de doelgroep zich bevindt. Om dit vast te stellen, gebruiken we bij DoubleSmart het See, Think, Do, Care-model van Google. Door dit model steeds weer naast onze SEO-webteksten te leggen, verzekeren we ons ervan dat onze content lezers trekt die zich in de juiste fase van het model van Google bevinden.

Voor de tekst die je nu leest, zijn bijvoorbeeld zoekwoorden als ‘zoekmachine optimalisatie’, SEO-optimalisatie’ en ‘SEO-bureau’ als uitgangspunt gebruikt. Als je erop let, zul je zien dat deze zoekwoorden meerdere keren in de tekst zijn verwerkt. Zo kan Google deze tekst op waarde schatten. Ben je op deze pagina terechtgekomen via Google? Dan hebben de linkbuilder, de technische man en de copywriter die verantwoordelijk is voor deze SEO-content hun werk goed gedaan!

Wat is copywriting?

De inhoud van je website, oftewel de content, vormt een belangrijk deel van je SEO-strategie. Ziet Google je content als adequaat, relevant en kwalitatief hoogstaand? Dan kun je daardoor omhoogschuiven in zoekresultaten van Google. Door tijdens het schrijven rekening te houden met SEO haal je dus meer bezoekers op je website via Google.

Vaak bestaat het overgrote deel van je content uit tekst. Daarom zijn er copywriters. Dit zijn schrijvers van content die niet alleen goed kunnen schrijven, maar zich daarnaast ook verdiepen in hoe zoekmachines als Google omgaan met geschreven tekst. Ze weten daarom hoe ze SEO-webteksten moeten schrijven waar Google blij van wordt.

Bij DoubleSmart zitten ook content specialisten. Je kunt aan ons daarom met een gerust hart niet alleen je SEO uitbesteden, maar ook je content creatie.

Online Marketing Bureau DoubleSmart

Gratis online kansenonderzoek

Enthousiast geworden over SEO uitbesteden aan DoubleSmart? Neem dan contact op met Remco Zuidbroek via 018 23 420 62 of vraag direct een gratis kansenonderzoek aan ter waarde van € 375,-

Gratis kansenonderzoek

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close