Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

E-mail staat voor Electronic Mail. Het wordt ook wel geschreven als email of gewoon mail. Het betreft informatie die verzonden wordt via het internet. Deze berichten kunnen bestaan uit tekst, afbeeldingen, documenten en bijlagen. Hoe werkt E-mail, en hoe heeft webmail de manier waarop we omgaan met mails veranderd?

Definitie E-mail

De betekenis van E-mail is “Electronic Mail”, als digitale tegenhanger van brieven. E-mailverkeer is ondertussen dusdanig in volume toegenomen, dat er vaak geen onderscheid meer gemaakt wordt in benaming. De letter “e” wordt daarom vaak weggelaten. Het grootste deel van deze mails kunnen geclassificeerd worden als Spam, dit zijn ongewenste berichten die direct in de prullenbak belanden. E-mail kan van de zender naar één ontvanger verzonden worden, of direct naar een groep ontvangers. Naast het standaard zichtbare AAN of TO veld, zijn er ook CC (Carbon Copy) en BCC (Blind Carbon Copy) invoervelden. Dit is een verwijzing naar Carbonpapier, een methode om met een analoge typemachine direct een kopie te maken van een document tijdens het typen.

Hoe wordt een mailadres geschreven?

Het eerste deel van een E-mail adres staat voor het @ teken. Dit deel beschrijft de gebruiker. Het ‘apenstaartje’ ofwel @ teken dateert al vanaf de eerste mail door Ray Tomlinson uit 1971. Daarna volgt de domeinnaam, achter de punt wordt het topleveldomein vermeld. Zonder deze elementen is een mailadres niet compleet. Bij fraudulente Phishing mails wordt regelmatig gebruikt gemaakt van beschrijvende benamingen voor het @ teken om de suggestie te wekken dat er sprake is van een betrouwbare afzender.

Webmail

Voorheen werden mails direct van server gewist op het moment dat de ontvanger deze had gedownload naar een PC. Tegenwoordig zijn er diensten als Gmail email, en andere webmail clients zoals Outlook en Yahoo. Bij deze diensten worden berichten niet direct gewist van de server. Ze worden centraal opgeslagen zodat de mails voor verschillende apparaten beschikbaar zijn. Zo kan een persoon bijvoorbeeld een concept mail opstellen via een laptop, en deze op een later tijdstip met een smartphone afronden en verzenden.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z