Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Pingdom is een Zweeds bedrijf dat diensten levert om de uptime van websites te registreren en te analyseren. De meest bekende dienst is de gratis toolset om de prestaties van een website online te testen. Wat zijn Pingdom tools en hoe maak je hier als webmaster gebruik van?

Definitie Pingdom tools

Er zijn een aantal criteria die het succes van een website bepalen, bereikbaarheid is uiteraard van cruciaal belang. Met Pingdom tools kun je snel de prestaties van een website laten analyseren, om zo waar van toepassing verbeteringen aan te brengen. Naast een algemene prestatiescore is het mogelijk om verschillende criteria te bekijken waaronder de splitsing van data op de pagina, laadtijd van de website en het aantal aanvragen dat is ingediend tijdens het testen. Ook voor zoekmachine optimalisatie is het handig om Pingdom tools te gebruiken, zo kan de website geoptimaliseerd worden.

Gratis of betaald?

De Pingdom tools zijn een begrip in de wereld van webmasters en webdesigners, de gratis website controle maakt hier een belangrijk deel van uit. Door de naam van een website in te geven krijg je binnen slechts enkele seconden een aantal resultaten te zien. Dit werkt ook voor websites waar je zelf niet de beheerder van bent. De gratis versie van Pingdom tools geeft je op aanvraag een overzicht van de voornaamste meetpunten, met de betaalde versie wordt de conditie van de website continu bijgehouden. Daarnaast is het mogelijk dat je met gratis versie in de wachtrij komt te staan voordat je een test kunt uitvoeren.

Locatie kan van invloed zijn

De Pingdom tools kunnen vanuit meerdere locaties uitgevoerd worden, zo kun je de werking van een website ook testen op een ander continent waar je zelf op dat moment niet bent. Zeker bij websites die zich richten op een specifieke locatie kan dat van belang zijn. Alleen bij de betaalde versie van de tools is het mogelijk de uptime bij te houden, bij de gratis versie is het altijd een momentopname.

Pingdom tools is de meest populaire manier om de voornaamste prestaties van een website in kaart te brengen.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z