Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Redesign staat voor een ontwerp dat opnieuw of op een andere wijze gemaakt wordt. Het is een term die vaak wordt gebruikt in de productie van zowel fysieke objecten als digitale media zoals websites. Het betreft altijd een bestaand ontwerp dat als basis wordt genomen, de herziene versie deelt in meer of mindere mate kenmerken van het origineel. Wat is Redesign en welke functie heeft dit bij producten en digitale media?

Wat is Redesign?

Bij het merk Nike denk je direct aan de ‘Swoosh’, dit is een ontwerp dat sinds het begin van de jaren zeventig in de twintigste eeuw bestaat. Bij Adidas zijn het de drie schuine strepen die het merk zo herkenbaar maken. Niet alle merken zijn even consequent. Zo is het originele Reebok logo behoorlijk veranderd in de loop der jaren. De drie lijnen zijn nog steeds te onderscheiden, toch is de vorm compleet veranderd evenals het lettertype. Redesign kan ook een grote impact hebben op producten en digitale media.

Producten

Het wiel opnieuw uitvinden heeft geen zin, de introductie van luchtbanden om een velg heeft het rijcomfort wel verhoogt. Dit is een voorbeeld van Redesign, ofwel het opnieuw ontwerpen van een bestaand product. Bij smartphones is de lijn tussen nieuw en vernieuwd soms lastig te trekken, omdat deze productcategorie per definitie evolutionair is. Bij auto’s wordt doorgaans het bouwjaar aangehouden om onderscheid te maken, niet een typenummer zoals dit bij telefoons de standaard is                    

Digitale media

Bij digitale media kun je als voorbeeld Homepage Redesign nemen. De hoofdpagina van een website wordt opnieuw ontworpen met bijvoorbeeld een gewijzigde indeling, ander kleurgebruik of nieuwe lettertypes. Het gaat hierbij om de visuele elementen, niet om de achterliggende technologie. Bij digitaal online Redesign is het mogelijk om A-B testing toe te passen. In dat geval worden twee versies naast elkaar online geplaatst, waarbij de bezoekers versie A of B te zien krijgen. Zo kan het meest effectieve ontwerp bepaald worden.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z