Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een meet and greet is een sociaal evenement waar participanten in de gelegenheid worden gesteld om kennis met elkaar te maken in een informele omgeving. Er kunnen zakelijke belangen mee gepaard gaan maar dit hoeft niet. De participanten kunnen in dezelfde sector werkzaam zijn, of mensen die normaal gesproken geen interactie hebben met elkaar worden samengebracht om informatie en ervaringen met elkaar te delen. Het kan ook een manier zijn om beroemdheden te ontmoeten waar fans normaal gesproken geen toegang toe hebben. Wat is een meet and greet en hoe is dit mogelijk in een virtuele omgeving?

Wat is meet and greet?

Een meet and greet is een ontmoeting tussen mensen, de participanten aan een dergelijk evenement kunnen zeer divers van aard zijn. Zo zijn er networking meetings waarbij ondernemers met elkaar in contact kunnen komen op een informele wijze. Het kan ook een centraal figuur betreffen waar geïnteresseerde fans kennis mee willen maken in persoon. De relaties tussen de participanten zullen daarmee zeer divers van aard zijn. Vaak zullen deelnemers elkaar niet kennen, via een dergelijk evenement worden ze in de gelegenheid gesteld om hun netwerk uit te breiden.

Beroemdheden ontmoeten

Voor iemand die vaak voor het voetlicht treedt kan het onderhouden van contact met fans en volgers van groot belang zijn. Hoewel er een aantal beroemdheden zijn die liever niet direct communiceren met hun fans zullen de meeste celebrities actief werken aan contact met de achterban. Dit zijn immers de mensen die inkomsten genereren door producten te kopen of diensten af te nemen. Denk aan acteurs, zangers maar ook experts in specifieke sectoren of succesvolle ondernemers. Omdat communiceren met iedere individuele volger veel tijd kan kosten worden er regelmatig meet & greet evenementen georganiseerd die bestemd zijn voor de meest fanatieke groep fans. Deze groep kan weer als ambassadeur fungeren om het imago van een persoon te versterken.

Een meet and greet kan ook lucratief zijn, zo kunnen artiesten na een optreden voor een grote groep een select aantal personen hiervan uitnodigen om elkaar in persoon te ontmoeten, mogelijk tegen betaling. Er zijn veel consumenten die graag persoonlijk contact leggen met hun idool. Naast ontmoetingen in persoon worden er ook steeds vaker sessies via internet georganiseerd waarbij fysieke afstand niet langer een beperking is om iemand te ontmoeten.

Tips voor deelname aan een meet & greet

Iedereen die deelneemt aan een meet and greet zal een doel gesteld hebben. Wellicht het vergaren van informatie, het ontmoeten van mogelijke zakenpartners of vragen stellen aan een idool. Door vooraf rekening te houden met de (ongeschreven) regels voor een meet and greet zal de bijeenkomst naar wens verlopen. Hier zijn enkele algemene tips:

  • Houd gepaste afstand. Met name fans van een beroemd persoon kunnen behoefte hebben aan fysiek contact maar dit mag nooit opgedrongen worden.
  • De sfeer moet ongedwongen zijn maar niet te persoonlijk. Participanten kennen elkaar niet of nauwelijks dus direct aanspreken als oude vrienden kan bedreigend overkomen.
  • De conversatie dient niet ‘doelgericht’ te zijn. Zo moet een startende ondernemer niet direct beginnen over investeringspotentieel en dergelijke onderwerpen.
  • Opvolging is niet vanzelfsprekend. Een ontmoeting hoeft geen start van een langdurige relatie te zijn, verwacht er nooit teveel van.

Virtuele meet and greet

De letterlijke betekenis van meet and greet is elkaar treffen (meet) en kennismaken (greet). Via Zoom of Teams is het ook mogelijk om elkaar te treffen in een virtuele omgeving. Er wordt steeds vaker gebruikt gemaakt van digitale communicatiemiddelen om te communiceren en dit is ook van toepassing op meet and greet evenementen. Naast de bekende video chat en vergader tools zijn er ook online applicaties die specifiek ingericht zijn voor meet and greet evenementen. Daarbij kan een moderator of administrator tijdvakken beheren, personen toevoegen en in contact brengen met andere personen. De participanten kunnen vooraf virtueel plaatsnemen in een wachtruimte waar promotionele content vertoond kan worden. Dit soort ontmoetingen worden bijvoorbeeld voor beroemde personen georganiseerd die vanuit diverse redenen contact willen leggen met fans. Het is veel eenvoudiger om personen via internet bij elkaar te brengen dan in persoon, ook speelt de afstand geen rol meer.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z