Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een Marketingconsultant is een persoon die adviseert en ondersteuning biedt bij de ontwikkeling, invulling en uitwerking van marketing concepten. Naast een adviserende rol kan deze specialist ook betrokken blijven bij de uitvoering van een promotionele campagne. Wat is Marketingconsultant en welke diensten kan deze adviseur verzorgen?

Wat is Marketingconsultant?

De betekenis van Marketingconsultant kan ruim worden uitgelegd, in basis is het een persoon die bedrijven en andere organisaties adviseert omtrent marketing en promotie. In praktijk zullen ze niet alleen een adviserende rol innemen, maar ook betrokken blijven bij de uitwerking, de implementatie en de analyse van een campagne. Deze consultant is doorgaans een vast aanspreekpunt binnen een promotioneel traject.

Uitbesteden van de marketing

Voor een bedrijf kan het uitbesteden van marketing en promotie onwennig aanvoelen. Uiteindelijk weet een bedrijf het beste wat ze doen, een Marketingconsultant staat er toch buiten. Het is dan ook niet de taak van deze consultant om precies te weten wat het bedrijf doet, maar de vertaalslag te maken van bedrijf naar klant. Een fabrikant kan zich niet altijd voldoende inleven in de klant, het is zelfs mogelijk dat ze onbewust de verkeerde doelgroep aanspreken.

Andere blik op producten

Fabrikanten zien zelf niet altijd in wat de sterke punten zijn van een product. Denk aan Post-it notitiepapiertjes. In eerste instantie was 3M van mening dat een nieuwe lijmsoort niet voldeed aan de specificaties, omdat de lijm niet goed zou hechten. Door dit product te koppelen met notitievellen, en te verkopen als een niet-permanent product, werd een design fout tot een onderscheidend kenmerk gemaakt. Een Marketingconsultant kan het bedrijf helpen in te zien wat de feitelijke kracht en waarde van het bedrijf of een product is. Ook kan de consultant adviseren in de juiste kanalen zoals televisie, print of online, en de juiste creatieve geesten werven om een boodschap zo goed mogelijk over te brengen.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z