Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Trust Flow is een analyse methodiek die werd ontwikkeld door Majestic. Met deze methode is het mogelijk om de betrouwbaarheid van een website te meten. In tegenstelling tot een Citation Flow wordt er ook rekening gehouden met de kwaliteit van de website. Dit is weer van belang voor de ranking in Google. Wat is Trust Flow en waarom is vertrouwen van belang voor websites?

Definitie Trust Flow

Er zijn verschillende criteria om de ranking van een website of webpagina te bepalen. PageRank alleen heeft niet meer dezelfde impact als voorheen, het Google algoritme plaats een steeds grotere nadruk op de kwaliteit van pagina’s. Wanneer alleen rekening wordt gehouden met de populariteit van koppelingen is dit niet langer voldoende, de kwaliteit van de koppeling is ook van belang. Dit vertaalt zich naar vertrouwen, de Majestic Trust Flow is ontwikkeld om hier rekening mee te houden, het is een alternatief voor Citation Flow dat door hetzelfde bedrijf ontwikkeld werd. Majestic is een link analyse bedrijf voor zakelijk gebruik. Ook organisaties als Moz ontwikkelen dergelijke tools.

Voorbeeld van vertrouwen

Wanneer een website linkt naar een andere website is dit een teken van populariteit. Meer websites die linken staat voor een hogere populariteit, en daarmee ook een hogere relevantie voor zoekmachines. Nu Google meer nadruk legt op de kwaliteit van de zoekresultaten, wordt ook bepaald of de website die linkt kwalitatief in orde is. Het gaat dus niet alleen meer om kwantiteit maar ook de kwaliteit. En dit geldt dus niet alleen voor de website op zich, maar ook de kwalitatieve eigenschappen van de bronsite die linkt naar de bestemming. Citation en Trust Flow samen geven een goed beeld van de populariteit én kwaliteit van de pagina.

Koppelingen zijn nog steeds van belang voor de ranking in de zoekresultaten. Maar de kwaliteit van de bron is van groter belang geworden binnen het zoekalgoritme.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z