Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een advertentienetwerk is een organisatie die advertenties koppelt aan een specifiek medium of doelgroep. Het doel is om een boodschap bij de juiste ontvanger te brengen. Dit kan zowel via traditionele media zijn of via een website. Wat is een advertentienetwerk, en welke rol speelt Google Ads binnen deze netwerken?

Definitie advertentienetwerk

Een adverteerder wil uiteraard maximaal resultaat behalen uit een advertentie. Een bakker in Zuid Limburg zal er niet voor kiezen om te adverteren in een publicatie die alleen in Friesland wordt verspreid, om maar een voorbeeld te noemen. In plaats van zelf te bepalen waar de advertentie gepubliceerd wordt, kan dit proces worden uitbesteed aan een advertentienetwerk. Dit is de organisatie die zich tussen aanbieder en publicist bevindt, en op basis van vooropgestelde criteria de juiste kanalen bepaalt. Er zijn uiteenlopende content types mogelijk waaronder teksten, afbeeldingen, banners of video advertenties.

Inzicht in bereik

Met name online is het bereik eenvoudig te registreren. Daarbij wordt gekeken naar meetpunten zoals het aantal impressies, het aantal kliks of conversieratio. De doelstelling van de adverteerder speelt hierbij een belangrijke rol. Is het doel bijvoorbeeld een merk meer bekendheid te geven, of om meer producten te verkopen? Door zeer gericht te adverteren kan met een beperkt budget een maximaal resultaat worden bereikt.

Wat is Google Ads?

Google Ads is een advertentienetwerk dat zich richt op de bekende zoekmachine. Advertenties worden gekoppeld aan zoekopdrachten, die nog verder verfijnd kunnen worden met bijvoorbeeld de geografische locatie. De weergave wordt bepaald op basis van een bieding systeem. De adverteerder bepaalt zelf het besteedbare budget en de kosten die men wil betalen. Met het groeiende aantal diensten dat verwerkt wordt op de zoekresultaten pagina, is het mogelijk om naast standaard pagina’s ook te adverteren met directe koppelingen naar een productpagina of via de locatie op Google Maps.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z