Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Through The Line of afgekort tot TTL is een marketing methode waarbij zowel een brede aanpak als een meer doelgerichte aanpak gecombineerd wordt. Het profiel van de organisatie die gebruikt maakt van deze methode moet passen bij zowel ATL als BTL marketing om effectief te zijn. Wat is Through The Line en voor welk type onderneming kan dit een effectief instrument zijn?

Wat is Through The Line?

Het is onmogelijk om de betekenis van Through The Line uit te leggen zonder ook ATL en BTL te definiëren omdat TTL een combinatie van beiden is.

  • Above The Line / ATL: Dit is een vorm van marketing die breed wordt uitgezet en geen specifieke doelgroep kent. Een voorbeeld hiervan is een televisiecommercial op een nationale televisiezender.
  • Below The Line / BTL: Dit is een vorm van marketing waarbij een specifieke doelgroep wordt aangesproken. Een voorbeeld hiervan is een flyer die in een wijk wordt verspreid voor een lokale winkel.
  • Through The Line / TTL: Dit is een vorm van marketing waarbij zowel ATL als BTL ingezet worden om de kans op conversie te verhogen. Dit is een vaak voorkomende combinatie, met mogelijk afwijkende doelstellingen en methodiek per marketingmethode.

TTL moet niet verward worden met CSS Line Through, wat eigenlijk staat voor Strike Through ofwel een tekst die doorgestreept wordt. Dit is een decoratief element in de groep waar ook ‘Underline’ en ‘Overline’ deel van uitmaken.

Voorbeeld van TTL in de praktijk

Een pizzaketen heeft franchise ondernemingen door heel Nederland. Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten om als sponsor te fungeren van een populair televisieprogramma. Dit is een landelijke actie waar alle afzonderlijke restaurants in participeren. Daarnaast worden er lokale acties gevoerd op basis van postcode. Wanneer iemand aangeeft in een specifiek gebied te wonen, worden er aanbiedingen getoond op de website die alleen van toepassing zijn op dat specifieke filiaal. Naast de sponsoring van het televisieprogramma (ATB) voeren ze ook acties om hun eigen verzorgingsgebied te benaderen (BTL) waarmee het een Through The Line promotie betreft.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z