Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Het idee achter parasite SEO is dat je meelift op de autoriteit en het verkeer van een andere websites om je eigen online zichtbaarheid en ranking in zoekmachines te verbeteren.

Enkele voorbeelden van hoe parasitaire SEO kan worden uitgevoerd

Gastbloggen: Je schrijft waardevolle inhoud voor andere websites met een goede reputatie in jouw branche en voegt daar links naar jouw eigen website aan toe. Hierdoor kun je profiteren van het publiek van die website en ook de waarde van hun linkprofiel.

Social media platforms: Je maakt en deelt inhoud op populaire social media platforms zoals Facebook, Twitter, of LinkedIn. Hoewel dit geen traditionele website is, kun je nog steeds je eigen content of links delen en verkeer genereren.

Online forums en communities: Je kunt deelnemen aan discussies en waardevolle bijdragen leveren aan online forums, sociale media groepen, of Q&A-sites zoals Quora. Door links naar je website toe te voegen, kun je verkeer naar je site leiden.

Contentplatforms: Je plaatst content op populaire contentplatforms zoals Medium, Tumblr, of Blogger, en voegt links naar je eigen website toe. Dit kan helpen om je eigen website hoger te laten ranken in zoekmachines.

Het is echter belangrijk op te merken dat parasitaire SEO niet zonder risico is. Zoekmachines, zoals Google, hebben richtlijnen en kunnen websites bestraffen die misbruik maken van deze strategie door spammy links of inhoud te plaatsen. Het is essentieel om eerlijke en waardevolle bijdragen te leveren aan de externe websites waarop je vertrouwt voor parasitaire SEO, en om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de richtlijnen voor zoekmachines om negatieve gevolgen te voorkomen.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z