Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een Researcher is een persoon die onderzoek uitvoert naar een specifiek onderwerp. Dit kan wetenschappelijk onderzoek zijn, het is ook mogelijk dat het onderzoek zich op een ander vlak bevindt. Omdat het niet altijd duidelijk is wie verantwoordelijk is voor een bepaald onderzoek, zijn er databases opgezet om onderzoeken en onderzoekers aan elkaar te koppelen. Wat is Researcher en waarom is het van belang om te weten wie een onderzoek heeft uitgevoerd?

Wat is Researcher?

Er zijn veel vormen van onderzoek. Soms wordt er dieper gegraven in onderwerpen die we reeds kennen, het kunnen ook compleet nieuwe zaken zijn waar nog geen onderzoek naar is uitgevoerd. Een Researcher is een specialist op een specifiek vakgebied, daarbij zijn er Researchers met officiële accreditatie, al is dit niet altijd het geval. Kwalitatief hoogwaardig onderzoek zal doorgaans worden onderwerpen aan een ‘Peer-Review’, dit betekent dat andere, onafhankelijke onderzoekers de conclusies verifiëren om de kredietwaardigheid te bepalen. The Lancet is een voorbeeld van een medische publicatie welke een zeer hoge waardering kent binnen het vakgebied. Naast objectief toetsbare informatie zijn er ook subjectieve onderzoeksgebieden.

NWO

In Nederland is er de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek die te vinden is op NWO.nl. Dit is een financier van wetenschappelijke onderzoeksprojecten, het betreft een zelfstandig bestuursorgaan dat onder de verantwoordelijkheid valt van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Jaarlijks wordt bijna één miljard euro geïnvesteerd in ‘nieuwsgierigheidsgedreven’ onderzoek. NWO Nederland dient niet verward te worden met de New World Order, een theorie waarin gesteld wordt dan een kleine groep personen werelddominantie nastreeft.

Vastleggen van de auteur

In 2008 werd ResearcherID gelanceerd, een identificatie systeem voor auteurs van wetenschappelijke werken. In dit systeem is het mogelijk om een juist attributie van documenten mogelijk te maken. Er zijn veel onderzoekers met dezelfde naam, of juist een afwijkende spelling van een naam, zoals de toevoeging of het weglaten van initialen. Bij ResearcherID wordt een persoon en wetenschappelijk werk gekoppeld aan een unieke identificatiecode, wat een beter onderscheid biedt dan de naam van de auteur in kwestie.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z