Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Reviews zijn recensies of ervaringen met producten of diensten. Dit kunnen professionele artikelen zijn, of meer persoonlijke reacties van klanten. Een Review kan een potentiële klanten overhalen om een aankoop te verrichten, het is ook mogelijk dat iemand juist voor een ander product kiest na het lezen van negatieve ervaringen. Wat zijn Reviews en waarom hechten we zoveel waarde aan de mening van anderen?

Wat zijn Reviews?

Wanneer je collega een film heeft gezien waar je zelf interesse naar hebt, dan kun je naar de mening vragen van deze persoon. Is het een leuke film? Moet ik hier mijn tijden geld aan besteden? Hoewel smaken verschillen, kan een onderbouwde mening met motivatie toch veel informatie verschaffen. Bij commerciële producten en diensten werkt het ook zo. In plaats van de fabrikant of de winkel te vertrouwen, luisteren we liever naar een ‘onafhankelijke’ bron met hands-on ervaring. Recensenten bestaan al heel lang, door het internet is het bereik van gebruikerservaringen veel groter geworden. De betekenis van Reviews kan van toepassing zijn op veel zaken waaronder:

  • Films, games en andere vormen van entertainment.
  • Huishoudelijke producten.
  • Audio- en video apparatuur.
  • Auto’s en andere vervoermiddelen.
  • Software pakketten en online dienstverlening.
Naast Reviews gericht op klanten kunnen er binnen organisaties ook interne Review trajecten plaatsvinden om bedrijfsprocessen te beoordelen.

Professionele en User Reviews

Als je bijvoorbeeld wilt handelen in cryptocurrency, maar geen ervaring hebt met deze materie, dan kun je een Bitvavo Review opzoeken. Naast recensies door insiders zijn er ook de User Reviews zoals die op Trustpilot te vinden zijn. Dit zijn ervaringen van gebruikers, dit soort recensies zijn doorgaans minder gedetailleerd dan professionele Reviews maar kunnen cumulatief een goed beeld geven van het product of de dienst. Bij Productreviews is het mogelijk dat de Reviewer de productenmag houden, in dat geval behoort het tot de ‘Best Practices’ om dit aan te geven in het artikel. Betaalde positieve Reviews worden regelmatig ingezet om de reputatie van een product of dienst te beïnvloeden

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z