Gratis kansenonderzoek t.w.v. € 400,-
90% van de bedrijven laat online groeikansen liggen

Meer bezoekers, aanvragen en conversies genereren
Uitgebreide en concrete analyse
Op maat gemaakt door onze specialisten

Trek de aandacht

Met social media marketing kun jij de eerste stap zetten in plaats van je doelgroep. Spreek potentiële klanten aan op Facebook, Instagram en LinkedIn en overtuig ze van jouw product.


Kies je doelgroep

Wie wil jij bereiken met je product of dienst? Stel zelf heel exact je doelgroep samen op basis van locatie, demografische eigenschappen en interesses. Adverteer doelgericht!


Meetbaar en eerlijk

Bij social media bureau DoubleSmart doen we niet aan vage beloften of onduidelijke cijfertjes. Samen met jou stellen we meetbare doelstellingen op en je hebt 24/7 inzicht in de voortgang.

Waarom social media marketing?

Gemiddeld spenderen we zo’n 2,5 uur per dag op social media. Op weekbasis komt dat erop neer dat we bijna een halve werkweek (!) op social media te vinden zijn.

Vooral van de jongere generaties zit een groot deel op social media. Van mensen die geboren zijn tussen 1965 en 1980 gebruikt zo’n 78% minimaal eens per maand social media. Van de millennials, geboren tussen 1981 en 1996, is dit zelfs ruim 90%.

Combineer dat grote bereik met het feit dat je op social media goed kunt targeten, oftewel: je doelgroep zeer specifiek kunt afkaderen, en je snapt ons enthousiasme over social media als advertising platform.

Wij zien social media als één grote speeltuin: iedereen vermaakt zich er, de vrijheid is er groot en je kunt alles wat je maar wilt delen met wie je maar wilt. Dat biedt enorme mogelijkheden. Daarnaast kun je social media, juist doordat het zo’n persoonlijke insteek heeft, goed gebruiken om je merk of je bedrijf te profileren.

Social Advertising bij DoubleSmart

Vraag een gratis kansenonderzoek aan ter waarde van € 400,-

Wat is social media marketing?

Social media marketing is het adverteren op social media kanalen. Het wordt daarom ook wel social media advertising genoemd. Met deze advertenties kun je potentiële klanten bereiken die (nog) niet actief op zoek zijn naar jouw product of dienst. Het is dus een vorm van pushmarketing, in tegenstelling tot bijvoorbeeld zoekmachine marketing, waarbij je beperkt wordt door de zoekvraag van de consument. Social media is hét kanaal om je doelgroep te laten weten dat je bestaat!

Je adverteert dus op social media, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Dat doe je natuurlijk niet in het wilde weg, maar je gaat strategisch te werk: je zet verschillende campagnes op die elk gericht zijn op een duidelijk omkaderde doelgroep. Je kunt je doelgroep bijvoorbeeld selecteren op basis van locatie, demografische eigenschappen en interesses (of een combinatie daarvan).

Lok conversie uit met retargeting

Daarnaast is social media marketing bij uitstek geschikt voor retargeting (oftewel remarketing). Dat houdt in dat je een potentiële klant, die al interesse in jouw bedrijf heeft getoond, net dat extra zetje geeft om tot conversie over te gaan. Heeft iemand in de afgelopen 14 dagen op jouw website een box met 24 zachtblauwe kerstballen bekeken en in zijn winkelmandje gelegd, maar niet gekocht? Breng de 24 zachtblauwe kerstballen weer bij hem onder de aandacht terwijl hij op Facebook zit.

De voordelen van social media marketing

 • Heel specifiek je doelgroep kiezen. Wil je bijvoorbeeld mannen tussen de 25 en 34 jaar targeten die interesse hebben in windsurfen en in Zuid-Holland wonen? Een kwestie van een paar klikken.
 • Altijd een passend kanaal. Of je nu aan B2B- of aan B2C-marketing wilt doen: social media geeft je de keuze uit verschillende platforms met elk hun eigen voordelen en gebruikersbestand. LinkedIn marketing geeft je kansen op de zakelijke markt en is van hoog niveau, Facebook marketing werkt goed bij bijvoorbeeld acties en aanbiedingen, Instagram is een geweldig kanaal om aan branding te doen… Zo kun je je kanaalkeuze afstemmen op je doel en je gewenste doelgroep.
 • Slimme marketing op basis van retargeting. Bereik mensen die je website al eerder bezochten en breng je producten of diensten nogmaals onder de aandacht. Motiveer ze om te converteren!
 • Bereik mensen die je normaal niet bereikt. Bij zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA) moet je maar wachten totdat iemand op zoek gaat naar jouw diensten. Bij social media marketing kan jij de eerste stap zetten en kun je dus iedereen bereiken die je wilt.
Vraag een gratis kansenonderzoek aan ter waarde van € 400,-

Social media uitbesteden

Social media marketing is leuk om te doen, interessant om te analyseren en winstgevend als je een tijdje bezig bent, kunnen we je uit ervaring vertellen. Het is echter wel een redelijk onzekere factor als je het voor het eerst doet. Waar begin je? Begin je met LinkedIn Adverteren, Facebook adverteren of een ander platform? Hoe kun je voorspellen of een campagne aanslaat? Hoe zorg je dat je niks over het hoofd ziet? Hoe werkt het nu precies met klikprijzen en wat is een slimme strategie?

Voorkom aanmodderen, besteed je social media uit

Je social media marketing uitbesteden is de perfecte manier om wel de lusten, maar niet de lasten van deze slimme vorm van marketing te ondervinden. Een social media specialist heeft al vele campagnes voor uiteenlopende bedrijven en doelgroepen gedraaid en weet precies waar de valkuilen en de kansen zitten. Jij hebt een zorg minder en kunt je richten op waar jij goed in bent. Al die nieuwe klanten die binnenkomen via de social campagnes van dienst zijn, bijvoorbeeld.

Door je social media marketing uit te besteden aan een social media marketing bureau, kies je voor het beste van twee werelden:

 • Jij kunt je tijd besteden aan de dingen waar jij goed in bent, zodat je van optimale waarde bent voor je bedrijf;
 • Je social media budget wordt efficiënt besteed en levert je meer op dan dat het je kost.

Wie zijn onze Social klanten?

Social media marketing uitbesteden aan DoubleSmart

Ben je op zoek naar een goed social media marketing bureau dat kaas gegeten heeft van social media? Zoek niet verder, want DoubleSmart is het antwoord. We timmeren al heel wat jaren aan de weg als online marketing bureau. Als je een social media specialist zoekt die ook voor jou aan de weg kan timmeren, dan staan we voor je klaar.

Wat doet een social media marketing bureau?

Goede vraag! Wij ontzorgen je op het gebied van social media advertenties. Dat houdt concreet in dat onze specialisten:

 • Een social media strategie voor je opstellen;
 • De relevante tools voor je inrichten;
 • Het advertentiebudget beheren;
 • Social media campagnes opzetten en optimaliseren;
 • De resultaten analyseren en erover rapporteren;
 • Gevraagd en ongevraagd advies geven over je social media marketing;
 • En natuurlijk kansen spotten voor verbetering.
Vraag een gratis kansenonderzoek aan ter waarde van € 400,-

Combineer social media met andere online marketing kanalen

Social media marketing werkt vooral goed in combinatie met andere online kanalen, zoals SEO en SEA. Alle data die we uit deze verschillende kanalen halen, leggen we onder de loep en combineren we tot een perfect uitgekiende online marketing strategie die bij jouw bedrijf en jouw markt past. Of je nu ondergoed verkoopt of software aanbiedt: onze specialisten weten wat ze doen.

Werken met een uitgedachte social media strategie

Echt goede marketing is gebaseerd op data. Daarom maken we altijd een heldere social media marketing strategie voordat we je producten of diensten gaan aanprijzen op social media. Zonder social media strategie ben je namelijk nergens: je schiet pijlen af zonder dat je weet waar de bullseye zit. Op die manier wordt het érg lastig om te bepalen wanneer je inspanningen hun vruchten afwerpen.

Dit is hoe we te werk gaan als jij je social media marketing aan DoubleSmart uitbesteedt:

 1. Kennismaking en doelstellingen. We maken kennis met je en horen je uit: wie ben je, wat doe je, hoe werkt dat precies? Wat maakt jouw bedrijf uniek, waar word je enthousiast van? Wat verwacht je van online marketing en van social media marketing in het bijzonder, wat zijn je doelen en je wensen?
 2. Marktonderzoek en voorbereidingen. We doen onderzoek naar jouw markt en maken zo nodig social media accounts voor je bedrijf aan. Zo vergaren we de kennis die we nodig hebben en zetten we alles klaar voor als we straks van start gaan.
 3. Strategie maken. Nu is het tijd om onze kennis en ervaring in te zetten: we maken een strategie voor jouw social media marketing. Dat houdt onder andere in dat we een campagnestructuur uitdenken. Daarin zie je welke advertenties er straks online staan, wat de doelgroep per advertentie is, wat de doelstelling van elke advertentie is, op welke kanalen de advertenties komen en wanneer ze live gaan. Je krijgt ook een visuele weergave van de advertenties, zodat je precies weet hoe het eruit gaat zien.
 4. We gaan live! Dat is champagne waard. Maar niet te veel natuurlijk: onze social media marketing specialist houdt je campagnes vanaf dag één nauwlettend in de gaten.
 5. Analyse en continue optimalisatie. Na een tijdje analyseren we de data die je campagnes hebben opgeleverd. Wat ging er goed, wat kan er nog beter? We passen de campagnes aan en blijven ze steeds optimaliseren om jouw doelen te behalen.
 6. Jouw rol? Die beslis je zelf. Jij mag je net zo veel of zo weinig met de campagnes bezighouden als je wilt. Wil je meekijken en ideeën aandragen? Van harte welkom! Ben je vooral benieuwd naar de resultaten of wil je graag uitleg over waarom we bepaalde beslissingen nemen? Laat het ons weten! Wil je gewoon elke maand weten wat de campagnes je hebben opgeleverd? Ook prima, we houden je elke maand op de hoogte met de rapportage van onze werkzaamheden en de resultaten.
Vraag een gratis kansenonderzoek aan ter waarde van € 400,-

Wat klanten zeggen

Adrienne van den Bos

05-06-2020
Ontzettend blij met de samenwerking met DoubleSmart. Ze hebben superveel kennis en denken pro-actief mee. Hoewel SEO een langetermijnspel is, heb ik zelfs in korte tijd al gezien hoe groot de waarde is die DoubleSmart levert. Superblij met de resultaten die we nu al boeken!

Nico Bijl

03-12-2018

DoubleSmart helpt ons met SEA en SEO campagnes voor Somfy Benelux. Ik ben altijd zeer tevreden over de samenwerking en de resultaten!

Werner Peerboom

13-10-2022

Wij hebben een lange tijd samengewerkt met Steven, en wat een topper is dat! Hij heeft ons erg geholpen met onze online vindbaarheid en het verbeteren van ons bedrijf. Wij raden Steven daarom erg aan! Blijf zo door gaan!

Tom Rullens

17-08-2020

Zeer goed tevreden! Vanaf begin dit jaar zijn wij overstapt met onze internet marketing naar DoubleSmart. Vanaf het eerste contact viel de professionaliteit van dit team op. De bedoeling was dat wij alleen met Adwords zouden overstappen. Na overleg over onze vorige strategie heeft DoubleSmart voor ons een nieuwe strategie bedacht voor meerdere kanalen. Dit heeft nu tot gevolg dat wij veel beter scoren met zowel SEO, SEA en social media. Door de investering in DoubleSmart besparen wij nu maandelijks advertentiebudget terwijl de resultaten stijgen.

Groeien wij samen naar resultaat?

Veelgestelde vragen over social media marketing

Wat is social media marketing?

Social media marketing is het adverteren op social media kanalen, zoals Facebook en LinkedIn. Hiermee kun je potentiële klanten bereiken die (nog) niet actief naar jouw product of dienst op zoek zijn. Social media marketing is dus een vorm van pushmarketing. Het ideale kanaal om de wereld te laten weten dat jij bestaat.

We zitten ontzettend veel op social media: gemiddeld zo’n 2,5 uur per dag! En bijna iedereen is er wel te vinden: jouw ideale klant dus ook. Met social media breng je jouw producten of diensten onder de aandacht bij consumenten die nog niet eens wisten dat ze er interesse in hadden. Of je zet in op retargeting: je herinnert mensen die jouw website hebben bezocht aan de producten die ze hebben bekeken. Met andere woorden: met social media marketing kun je iedereen bereiken die je maar wilt, en geef je ze precies waar ze behoefte aan hebben.

Een social media marketing bureau zoals DoubleSmart (aangenaam!) ontzorgt jou van a tot z als het op je social advertising aankomt. We stellen samen met jou een strategie op (inclusief meetbare doelstellingen), beheren het advertentiebudget, zetten campagnes op, analyseren de resultaten en optimaliseren de advertenties waar nodig. Onze specialisten zorgen ervoor dat jouw social media campagnes meetbaar meer opbrengen dan dat ze kosten. In het kort: wij doen waar wij goed in zijn, zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Veel bedrijven denken dat ze social media marketing oftewel adverteren op social kanalen, er ‘wel even bij kunnen doen’. Als je het wel prima vindt om wat aan te modderen, niet wakker ligt van een negatieve ROI en het geen probleem vindt dat je minder tijd over hebt voor je eigen passie: dan kun je prima zelf aan de slag met social media marketing. Maar heb je online groeiambitie, zie je de ROI liever door het dak gaan en bedien je liever je klanten dan de knoppen van je social tools? Dan is het slim om je social media marketing uit te besteden. Aan DoubleSmart, bijvoorbeeld, een social media marketing bureau met jarenlange ervaring en flink wat kennis in huis.

Dat kunnen we niet zomaar zeggen. De kosten van social media marketing zijn namelijk van heel veel factoren afhankelijk, zoals je branche waarin je je bevindt, de huidige staat van je campagnes en de specifieke tactieken die we moeten inzetten om maximale impact te behalen met jouw social media advertenties. Als je een gratis kansenonderzoek bij ons aanvraagt, brengen wij helemaal kosteloos (ja, echt) de kansen en mogelijkheden van social media marketing voor jouw bedrijf in kaart én doen we je een concreet samenwerkingsvoorstel, inclusief kostenplaatje. Horen we snel van je?

Social media marketing Social media marketing