Gratis kansenonderzoek t.w.v. € 400,-
90% van de bedrijven laat online groeikansen liggen

Meer bezoekers, aanvragen en conversies genereren
Uitgebreide en concrete analyse
Op maat gemaakt door onze specialisten

Altijd inzicht in het resultaat

Hoeveel producten verkoop je via marketplaces? Wat is het bereik van je advertenties? En wat levert dit je onderaan de streep op? Je hebt altijd inzicht in de resultaten en ontvangt iedere maand een uitgebreide rapportage.


Continue bedrijfsgroei

Niet zomaar genoegen nemen met het eerste het beste succes. Maar je productfeeds en advertenties continu blijven optimaliseren om je omzet nog meer te verhogen. Bij DoubleSmart profiteer je van een continue bedrijfsgroei; op de korte én lange termijn.


Overkoepelende strategie

Bij DoubleSmart laat je een overkoepelende strategie opstellen voor je gehele online marketing. Voor ieder specialisme krijg je een eigen expert en alle activiteiten worden naadloos op elkaar afgestemd. Dé kans om het maximale uit jouw budget te halen.

Marketplaces uitbesteden: een effectieve uitbreiding van je strategie

Wist je dat meer dan de helft van de online aankopen in Nederland via online marketplaces verloopt? Niet gek ook. Het aanbod op marketplaces – grote online verkoopplatformen zoals Bol.com en Amazon – is enorm. Regelmatig slaat men de zoektocht in Google zelfs over en gaat hij/zij direct naar een marketplace om het gewenste product te vinden. Je begrijpt: adverteren op marketplaces is dan ook erg effectief als je een webshop hebt!

Samengevat laat adverteren op marketplaces jou profiteren van:

 • Een effectieve uitbreiding van je strategie. Heb je jouw online marketing al goed voor elkaar? Adverteren op marketplaces een laagdrempelige manier om nóg meer uit je budget te halen.
 • Een grote (internationale) afzetmarkt. Marketplaces worden maandelijks door miljoenen mensen gebruikt; in Nederland én in het buitenland.

Deze bedrijven gingen je voor:

Marketplaces marketing: zelf doen of uitbesteden?

Je kunt natuurlijk zelf jouw producten proberen te verkopen op Bol.com of Amazon. Maar uit ervaring van onze klanten blijkt dat het veel effectiever is om dit uit te besteden aan een partij die hierin is gespecialiseerd. Zo weet je zeker dat je álles uit jouw marketingbudget haalt, jouw groeikansen ten volste benut en dat de (tijds)investering je daadwerkelijk extra omzet oplevert.

Het opzetten en onderhouden van advertenties op marketplaces is immers veel werk en behoeft specialistische kennis van het vak. Zo moet je niet alleen weten hoe je jouw productfeeds optimaliseert om zichtbaar te worden in marketplaces en op vergelijkingswebsites. Ook is het van belang dat je jouw budget op de meest efficiënte en strategische manier weet in te zetten.

Vraag een gratis kansenonderzoek aan ter waarde van € 400,-

Online marketplaces: jouw opties bij DoubleSmart

Marketplaces uitbesteden aan DoubleSmart? Je krijgt strategisch advies over wat de meest effectieve optie(s) is/zijn voor jouw bedrijf. In onderstaande drie (soorten) marketplaces zijn wij gespecialiseerd.

1. Adverteren op Bol.com

Bol.com is onder Nederlanders erg vertrouwd en wordt veel gebruikt in ons land. Adverteren op Bol.com is daarom vaak een goede eerste stap. Wat er voor je geregeld wordt:

 1. Het opstellen van een sterke strategie die bijdraagt aan het behalen van jouw doelen;
 2. Het maken van een koppeling tussen jouw CMS en Channable, zodat de prijzen en je aanbod op Bol.com altijd up-to-date zijn;
 3. Het optimaliseren van jouw productfeeds, zodat je een groter bereik hebt op Bol.com;
 4. Resultaten analyseren en continu bijsturen waar nodig.

2. Adverteren op Amazon

Ondanks dat Amazon in Nederland een stuk minder vaak wordt gebruikt dan Bol.com, kan het toch relevant zijn deze marketplace mee te nemen in jouw strategie. Bijvoorbeeld als je internationaal terrein wil winnen.

Net als bij Bol.com zorgen we voor een sterke strategie, een koppeling tussen je CMS en Channable, het verbeteren van je productfeeds en het analyseren en optimaliseren van je resultaten.

3. Productfeed optimaliseren voor vergelijkingswebsites

Vergelijkingswebsites zoals Kieskeurig.nl en Beslist.nl worden door veel mensen gezien als de meest betrouwbare manier om een goed product te vinden. Bij DoubleSmart laat je jouw productfeeds zodanig verbeteren, dat jouw product op vergelijkingswebsites goed uit de bus komt. Een effectieve manier om jouw bedrijf en producten beter op te kaart te zetten en zo je omzet te verhogen.

Bekijk onze succesvolle klantcases eens:

DoubleSmart als jouw partner: dit maakt ons uniek

Kies je voor DoubleSmart als jouw partij voor marketplaces marketing? Dan krijg je:

1. Continue groei voor jouw bedrijf

Bij DoubleSmart ligt de focus op resultaat op de korte én lange termijn. Groeikansen sporen we proactief op, we zitten boven op de laatste ontwikkelingen in marketplaces en we zoeken continu naar mogelijkheden om jouw resultaten nóg beter te maken. Het is ook niet voor niks dat we – ondanks dat onze samenwerking maandelijks opzegbaar is – alsnog voor meer dan honderd klanten de online marketing mogen oppakken!

2. Advies op strategisch niveau

Je krijgt niet alleen begeleiding op uitvoerend niveau. Ook op het vlak van strategie krijg je uitgebreid advies. Wat zijn de bedrijfsdoelstellingen op de korte termijn? Waar zie je het bedrijf graag over 5 jaar? En hoe zet je marketplaces in om dat te bereiken? Aan DoubleSmart heb je een strategisch partner die proactief met je meedenkt.

3. Een overkoepelende strategie voor je gehele online marketing

Voor iedere tak van online marketing vind je bij ons een specialist. En wil je het maximale uit jouw marketingbudget halen, dan sla je bij ons dus alle vliegen in één klap. Je laat een overkoepelende strategie opstellen waarin de activiteiten van marketplaces, SEO, SEA, social ads, CRO en content naadloos op elkaar worden afgestemd. Zo profiteer jij van het beste resultaat en ben je zichtbaar en relevant in iedere fase van de klantreis.

Onze marketplaces-experts.

SEA-specialist
SEA-specialist
SEA-specialist

Wat klanten zeggen

Alfons Boerdijk

19-11-2019
Doublesmart maakt waar wat ze beloven!

Hans van der Linden

13-11-2019

Inmiddels hebben we meerdere Adwords, Shopping, Display en Social campagnes ondergebracht bij DoubleSmart. Je bent geen nummer maar een klant die de persoonlijke aandacht krijgt die je verwacht. Er wordt geluisterd naar wensen en maatwerk is geen enkel probleem. Duidelijke communicatie en heldere rapportages. Een absolute aanrader!

Sanne

19-02-2020

De jongens van DoubleSmart weten waar ze het over hebben. Ze helpen Stimulansz om beter gevonden te worden in Google, door middel van SEA-campagnes en een uitgebreid SEO-traject. Ook beantwoorden ze al onze vragen over online marketing en geven waar nodig advies. Een hele fijne samenwerking!

Tony Bergsma

14-07-2020

Tony Bergsma – Vanuit Ubisoft zijn we erg tevreden met de samenwerking. Op alle facetten scoort het bedrijf erg hoog. Resultaat, service, communicatie etc.

Adrienne van den Bos

05-06-2020

Ontzettend blij met de samenwerking met DoubleSmart. Ze hebben superveel kennis en denken pro-actief mee. Hoewel SEO een langetermijnspel is, heb ik zelfs in korte tijd al gezien hoe groot de waarde is die DoubleSmart levert. Superblij met de resultaten die we nu al boeken!

Robert Bryhn

22-06-2023
Zeer goede ervaring van dit zeer professionele team, DoubleSmart heeft ons geholpen bij het bereiken van een best-in-class set-up en uitstekende prestatiemarketingoplossingen om onze zakelijke behoeften te ondersteunen. Ze hebben mijn warme aanbeveling.

In 5 stappen meer groei met marketplaces Nederland

Marketplaces uitbesteden aan DoubleSmart? Je profiteert al in onderstaande 5 stappen van extra verkoop en omzet:

Stap 1. Toegang tot alle kanalen. Om alle koppelingen in orde te maken, geef jij ons toegang tot de benodigde accounts. Denk aan de back-end van je website, de productfeed en het account waarop geadverteerd gaat worden.

Stap 2. Strategie bepalen. We stellen een ijzersterke strategie op om een goede leidraad te hebben en voortvarend te beginnen aan de campagnes.

Stap 3. Productfeed verbeteren. We optimaliseren jouw productfeed, zodat jouw producten goed kunnen worden weergegeven op de marketplaces.

Stap 4. Campagnes opzetten. We zetten de campagnes op, waarmee jij direct kan gaan profiteren van meer verkeer naar je productpagina’s en meer conversies.

Stap 5. Evalueren en bijsturen waar nodig. Om de gewenste resultaten te kunnen behalen, optimaliseren we de campagnes continu en sturen we bij waar nodig.

Vraag een gratis kansenonderzoek aan ter waarde van € 400,-
Jouw omzet verhogen met marketplaces?

Veelgestelde vragen over marketplaces marketing uitbesteden

Waarom zou je marketplaces uitbesteden?

Met het uitbesteden van marketplaces, profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je haalt het maximale uit je marketingbudget. Een specialist weet precies wat er nodig is om jouw advertenties in marketplaces goed zichtbaar te laten zijn. En om jouw groeikansen optimaal te benutten.
 • Jouw advertenties worden altijd afgestemd op de laatste ontwikkelingen. Een specialist is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom marketplaces en nieuwe wet- en regelgeving.
 • Je houdt tijd over voor de werkzaamheden waar jij goed in bent. En waar het bedrijf jou het hardst nodig heeft om de doelen te behalen.

Een greep uit de meest gebruikte marketplaces in Nederland:

 • Bol.com
 • Amazon
 • Kieskeurig
 • Beslist.nl
 • fonQ
 • Decathlon
 • Conrad
 • VidaXL

Wat de kosten van marketplaces zijn, dat hangt af van diverse factoren. Denk aan of je het uitbesteedt of dat je het zelf oppakt en in welke marketplaces je dan precies wil investeren. Ook de keuze of je wil gaan adverteren of dat je het alleen bij de organische zoekresultaten in de marketplaces houdt, heeft invloed op de kosten.

Ontdekken wat marketplaces uitbesteden jou kost en oplevert? Vraag een gratis kansenonderzoek aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Marketplaces uitbesteden Marketplaces uitbesteden