Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Google is een Amerikaans bedrijf dat internetdiensten aanbiedt waaronder de bekende en gelijknamige zoekmachine. Daarnaast ontwikkelen ze advertentie mogelijkheden, oplossingen in de cloud en een groot aantal gerelateerde diensten. Dit bedrijf, dat in 1998 werd opgericht door twee studenten aan de Stanford Universiteit in Californië, is twintig jaar later uitgegroeid tot één van de grootste tech bedrijven ter wereld met de meest bezochte website op het internet. Wat is Google en waarom hebben ze zoveel invloed op het het internet zoals we dat iedere dag gebruiken?

Definitie Google

Heel eenvoudig gesteld is Google een zoekmachine op het internet. Via Google.com kun je een zoekopdracht ingeven, vervolgens krijg je een aantal links te zien naar websites die overstemmen met deze zoekopdracht. Achter deze zoekresultaten gaat een complex algoritme schuil met een groot aantal criteria om de positie van de zoekresultaten weer te geven. De laatste jaren is kunstmatige intelligentie ook een steeds grotere rol gaan spelen bij de ranking van websites.

Google is overal te vinden, door de vele gratis diensten voor gebruikers kunnen ze enorm veel gebruikersdata verzamelen. Dit zijn slechts enkele Google diensten:

Daarnaast ontwikkelt Google ook hardware zoals de Pixel smartphones, het Android besturingssyteem is ook een Google product.

Google SEO

SEO ofwel zoekmachine optimalisatie staat haast synoniem met Google. Hoewel er ook andere zoekmachines bestaan heeft Google een dermate groot marktaandeel waarmee optimalisatie voor andere zoekmachines weinig meerwaarde biedt. Het risico van websites inrichten volgens het algoritme is het doorlopend verfijnen van de meetpunten door Google. Een website die vandaag hoog scoort kan morgen enorm kelderen wanneer het algoritme aangepast wordt. Ook worden websites die misbruik maken van de Google zoekcriteria genadeloos afgestraft door Google.

Adverteren is een grote inkomstenbron voor Google, via Ads kunnen adverteerders een koppositie in de zoekresultaten tegen betaling verwerven. Dit heet SEA ofwel zoekmachine adverteren.

Sinds 2015 is Google een tak van de organisatie Alphabet Inc.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z