Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Met dynamic content wordt een pagina afgestemd op de individuele bezoeker. Dit gebeurt automatisch bij het opvragen van de pagina, met scripts en plug-ins kan een pagina deels of in zijn geheel worden ingevuld met als doel een gepersonaliseerde ervaring voor de bezoeker. Wat is dynamic content en hoe wordt dit gebruikt in de praktijk?

Definitie dynamic content

Een statische webpagina heeft voor iedere bezoeker dezelfde inhoud. Bij dynamic content is het mogelijk om de pagina voor ieder individu te personaliseren. Dat kan op basis van direct opvraagbare informatie zoals locatie of tijdstip, maar het is ook mogelijk ook op basis van gebruikersinformatie via cookies. Deze vrij nieuwe manier van content marketing zorgt voor een gepersonaliseerde website, afgestemd op de individuele gebruiker.

Wat is er mogelijk met dynamische pagina’s?

Wanneer je een pagina van een hotel via een boekingssite bekijkt, kan worden aangegeven hoeveel bezoekers op dat moment naar deze pagina kijken. Dit kan de bezoeker aanzetten tot het boeken van deze kamer. Ook kun je de taal veranderen op basis van de geografische locatie, of een melding weergeven om een paraplu mee te nemen als er regen voorspelt wordt op de locatie van waaruit de bezoeker een route plant. Alle elementen op een pagina die niet vaststaan en dynamisch aangepast kunnen worden, vallen onder dynamic content.

Niet alleen voor websites

Naast websites kan dynamic content ook gebruikt worden voor mailings. Zo kan de ontvanger begroet worden met naam en toenaam of er staan relevante aanbiedingen in de mail die aansluiten bij de aankoophistorie van de ontvanger, een vorm van remarketing. Voor een deel is dit soort dynamische informatie nuttig voor de bezoeker of ontvanger die een maatwerk pagina voor ogen krijgt, daarnaast kan het de conversie stimuleren en de aanbieder veel tijd besparen omdat deze pagina’s automatisch gegenereerd worden.

Door een browser in privé modus te gebruiken of wanneer pagina’s via een VPN geladen worden is het niet mogelijk om (alle) dynamische content te laden.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z