Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Drilldown of Drill down is het verfijnen van informatie door data te rangschikken of te filteren. Dit biedt de gebruiker de mogelijkheid om dieper te kijken in de lagen informatie die voorhanden zijn. Wat is Drilldown en hoe werkt dit met Microsoft Power BI?

Definitie Drilldown

Het voordeel van Big Data is dat er veel data voorhanden is, het nadeel is dat een gebruiker snel het overzicht kan verliezen. Om door de bomen het bos te zien is er de methode van Drilldown: Het filteren van alle informatie tot alleen de meest relevante data in een vorm die past bij de vraagstelling. Aan de hand van deze methode is het mogelijk om dezelfde hoeveelheid data voor een groot aantal verschillende vragen en onderwerpen in te zetten. Er zijn specifieke Business Intelligence Tools waarvan Power BI van Microsoft een bekend voorbeeld is.

Voordelen van Drill down en Drill through:

  • Cumulatieve aantallen kunnen direct gespecificeerd worden. Zo kunnen verkoopcijfers als geheel uitgesplitst worden naar filiaal met slechts een druk op de knop.
  • Door rapporten te genereren met verschillende criteria kan dezelfde data andere inzichten verschaffen vanuit diverse invalshoeken.
  • Grote hoeveelheden data kunnen snel ingeperkt worden tot de meest relevante data voor de gebruiker. Dit kan bij online werken de belasting op de server sterk doen afnemen.

Hoe werkt Drilldown met Power BI?

Power BI is een Business Intelligence platform van Microsoft dat het mogelijk maakt om data te verzamelen, te analyseren, visualiseren en delen. Omdat de interface veel overeenkomsten vertoont met Excel, en dankzij de integratie met de bekende Office programma’s ligt de instapdrempel om deze tool te gebruiken voor Drilldown relatief laag. Particulieren en kleine bedrijven kunnen gratis gebruik maken van deze tool, grotere bedrijven dienen een betaalde licentie aan te schaffen. Naast de applicatie Power BI voor desktop zijn er ook mobiele apps voor Windows, Android en iOS verkrijgbaar.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z