Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Deepcrawl is een cloud-based web crawler die een gebruiker kan inzetten om de eigen website of externe websites te doorzoeken. Het doel van deze software is het analyseren van de indeling op een website om zo mogelijke knelpunten bloot te leggen en aan te passen. Het is daarmee een vorm van SEO. Wat is Deepcrawl en wat kun je ermee bereiken?

Wat is Deepcrawl?

Zoekmachines maken gebruik van web crawlers, spiders of bots om websites te doorzoeken met als doel relevante pagina’s weer te geven op basis van een zoekterm. Als je wilt dat een website of pagina in de zoekresultaten verschijnt zullen de pagina’s geoptimaliseerd moeten worden voor het zoekalgoritme en de crawlers die de site bezoeken. Daarbij kan de webdeveloper in het duister tasten, testen in de praktijk kan veel tijd kosten. Deepcrawl is een online software applicatie die als persoonlijke crawler websites kan indexeren. Aan de hand van deze data kunnen webpagina’s doelgericht geoptimaliseerd worden.

Wat kun je met Deepcrawl?

Hier zijn een aantal mogelijkheden die deze software biedt aan gebruikers:

Technische auditing van websites.
Migratie van sites naar een andere bestemming.
Herontwikkeling van een bestaande website.
Auditing van koppelingen.
Vergelijken met prestaties van concurrenten.
Analyse van landingspagina’s.
Website indeling optimalisatie.

De software is volledig toegespitst op zoekmachine optimalisatie (SEO). Het betreft een cloud dienst zodat er geen beperkingen bestaan van een lokaal systeem. De technologie is toepasbaar op meerdere domeinen die online actief zijn. Bij wijzigingen in het zoekalgoritme van zoekmachines zal de Automator opnieuw scans uitvoeren zodat de SEO waarde behouden blijft.

Is deze crawler zichtbaar in Analytics?

Het zou contraproductief zijn als deze persoonlijke web crawler de statistieken zou beïnvloeden. Als je de website keer op keer laat analyseren zou dit kunnen leiden tot statistieken die niet meer overeenkomen met de werkelijke bezoekersaantallen. De wijze waarop Deepcrawl werkt zonder JavaScript tracking zorgt ervoor dat crawlen geen effect heeft op de statistieken.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z