Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Wat is sitedeals?

Sitedeals is een platform gericht op webmasters dat onderverdeeld is in een Marktplaats voor website gerelateerde dienstverlening en een webmaster forum waar vakgenoten met elkaar ervaringen en adviezen kunnen uitwisselen. Zo is het mogelijk voor webmasters om tekstschrijvers in te schakelen die content produceren en er worden domeinnamen ter overname aangeboden. Wat zijn Sitedeals en wat is het verschil met deals op websites?

Definitie sitedeals

De letterlijke betekenis van sitedeals zijn in principe ‘deals op sites’, hier hebben we het vooral om een website die specifiek gericht is op webmasters. Het betreft een Nederlandstalige website met afzonderlijke categorieën voor zowel aanbieders als afnemers die op de één of andere wijze betrokken zijn bij website development. Enkele diensten die aangeboden worden zijn:

1. Domeinnamen
Bedrijven die hun dienstverlening staken kunnen op sitedeals hun domein ter overname aanbieden. Naast een aansprekende naam kan een domein in de loop der jaren autoriteit opbouwen waarmee het domein een grotere waarde heeft dan een nieuwe geregistreerde domeinnaam. Er zijn ook bedrijven die zich specifiek richten op het registeren, kopen en verkopen van domeinnamen en via sitedeals deze namen aanbieden. Geïnteresseerde partijen kunnen een bod plaatsen.

2. Affiliates
Een affiliate netwerk biedt webmasters producten en diensten aan die in aanmerking komen voor wederverkoop. Wanneer er een succesvolle verkoop wordt gerealiseerd zal er een commissie worden uitgekeerd van de daadwerkelijke verkoper. Via sitedeals is het mogelijk voor aanbieders van affiliate producten en netwerken om hun platform zichtbaar te maken voor webmasters.

3. Tekstschrijvers
Copywriters kunnen hun diensten aanbieden, hierbij is onderscheid te maken tussen part-time schrijvers die een extra zakcentje willen verdienen of professionele schrijvers die hun brood verdienen met teksten schrijven voor websites. De tarieven voor dit soort dienstverlening lopen sterk uiteen evenals de kwaliteit van de geleverde teksten.

4. SEO dienstverlening
Voor zoekmachine optimalisatie worden diverse diensten aangeboden. Denk aan SEO scans, backlinks en keyword onderzoek. Kopen van backlinks is overigens controversieel en valt niet binnen de SEO richtlijnen van Google. De verkoop van populaire domeinnamen en websites valt ook onder SEO.

Forum

Het Sitedeals forum vormt een afzonderlijk deel van de Marktplaats. Op het forum mag bijvoorbeeld geen commerciële werving plaatsvinden. Hier kunnen gebruikers vragen stellen, adviseren en informatie met elkaar uitwisselen. Het forum is onderverdeeld in diverse subcategorieën waaronder PHP, SEO, en HTML ontwikkeling.

Fiverr.com kan gezien worden als een internationale concurrent van de Nederlandse Sitedeals.nl. Een onderscheidend kenmerk is de lage instapprijs van vijf dollar voor diensten, meer uitgebreide diensten kunnen overigens veel duurder zijn.

Deals op sites

Naast de website kan de betekenis van sitedeals ook wijzen op websites die aanbiedingen online publiceren. Deze pagina’s kunnen zowel handmatig toegevoegde als geautomatiseerde promoties bevatten. Via dit soort sites kunnen aanbiedingen van meerdere aanbieders worden gekozen, denk aan een kortingscode of een (tijdelijke) aanbieding. Dit soort websites worden doorgaans gefinancierd via Affiliate links. Denk aan een Hello Fresh kortingscode die gekoppeld is aan een link met tracking cookie. Als de bezoeker vervolgens een abonnement neemt op deze service zal de klant een korting krijgen, de doorverwijzende partij ontvangt een commissie.

Site deals met of zonder redactionele content

Websites met deals zijn te onderscheiden in ‘doorgeefluik’ websites met exclusief promoties zonder verdere content zoals het Sovendus netwerk. daarnaast zijn er ook nog websites zoals WebsiteToolTester, een pagina die uitgebreide recensies aanbiedt van website builders.

Koopjedeal.nl publiceert exclusief eigen promoties met naast een website ook advertenties in print media. Voordeelmuis.nl is pagina met promoties verdeeld in verschillende onderwerpen waaronder populaire aanbiedingen zoals pizza en bier en trending topics zoals Koningsdag of barbecuevlees.

Beslist.nl is niet zozeer een deals site als een vergelijkingssite die overeenkomsten vertoont met Google Shopping. Op het Google Shopping tabblad kunnen tijdelijke aanbiedingen direct worden bekeken, denk aan Bol.com die tijdelijk artikelen in prijs heeft verlaagd wat in de prijsvergelijker direct te zien is.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z