Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een C-locatie is een plek die buiten het centrum ligt waar een bedrijf of kantoor zich kan vestigen. Het betreft locaties die doorgaans lastiger te bereiken zijn en daardoor minder aantrekkelijk kunnen zijn voor cliënten. Deze locaties zijn goedkoper per vierkante meter dan op A-locaties en B-locaties. Omdat een goede locatie subjectief is, betekent een C-locatie niet per definitie een ongunstige plek voor alle ondernemingen. Wat zijn C-locaties en hoe verschillen deze met A- en B-locaties?

Wat is een A B C locatie?

Er wordt onderscheid gemaakt in drie soorten locaties:

  • A-locatie: Dit is een plek midden in het centrum met veel mensen in de buurt, wat met name voor winkels en horeca gunstig kan zijn.
  • B-locatie: Dit is een plek net buiten het centrum, maar wel in de buurt en goed bereikbaar. Hier vindt men met name grote supermarkten, dienstverleners en kantoorpanden.
  • C-locatie: Dit is een plek die zich verder buiten het centrum bevindt en alleen interessant is voor bestemmingsverkeer en personen met een specifiek doel. Hier worden vaak meubelwinkels of bouwmarkten gevestigd.

Wat is een C-locatie?

Hoewel er een rangschikking met A, B en C bestaat, betekent dit niet automatisch dat een C-locatie per definitie ongunstig is. Oppervlak is doorgaans veel goedkoper, het is ook mogelijk dat de gemeentelijke regels minder streng zijn. Met de verschuiving naar webwinkels en het thuisbezorgen van gerechten rijst zelfs de vraag of “A” nog wel voorop staat. Het is dan ook vooral een geografische indeling op basis van drukte. Meer mensen en een goede infrastructuur betekent een hogere waarde. Toch kan een C-locatie juist heel gunstig zijn voor bedrijven. Denk aan meubelzaken of bouwmarkten die veel ruimte nodig hebben, en duurdere artikelen verkopen waar klanten voor bereid zijn om iets verder te rijden. In combinatie met goedkope parkeerplaatsen kunnen deze locaties toch veel mensen trekken. Magazijnen van webshops vestigen zich ook steeds vaker buiten het centrum omdat ze weinig of geen klanten zullen ontvangen.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z