Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een oproepextensie is een telefoonnummer dat wordt weergegeven bij een Google zoekmachine advertentie. Dit telefoonnummer kan direct uit de accountinformatie van de adverteerder worden gehaald. Door direct op het nummer te tikken zal er een telefoongesprek worden gestart. Wat is oproepextensie en zijn er ook beperkingen aan deze functionaliteit in Google Ads?

Definitie oproepextensie

Er zijn verschillende manieren om de weergave van Google advertenties te configureren. Wanneer je een bezorgservice voor fast-food hebt zal weergave van het telefoonnummer een belangrijk onderdeel uitmaken van de advertentie. Je kunt in de tekst voor de advertentie zelf een telefoonnummer opnemen, maar dat wordt niet altijd geaccepteerd. Met de oproepextensie kun je eenvoudig een nummer laten zien dat ook direct te tikken of klikken valt. Dit kan de conversie verhogen.

Alleen geschikt voor mobiel

Omdat PC’s normaal gesproken niet gekoppeld zijn aan een telefoonverbinding, heeft het geen zin om deze extensie weer te geven op vaste apparaten. Bij het instellen van een campagne wordt hier rekening mee gehouden. Het beheer van oproepextensies vindt plaats op account-, campagne-, of advertentieniveau.

Kosten voor oproepextensies

Wanneer iemand op een oproepextensie tikt zullen hiervoor de standaard Kosten Per Klik voor berekend worden. Door de oproeprapportage in te schakelen kan de conversie worden bekeken. Voor de gebruiker gelden de normale belkosten, Google heeft wel beperkingen ingesteld voor betaalde nummers. Daarnaast worden nummers geverifieerd om er zeker van te zijn dat het telefoonnummer overeenkomt met de adverteerder en er geen sprake is van misleiding.

Weergave met waarschuwing

Wanneer het nummer in de oproepextensie niet onder een standaard tarief valt is het mogelijk dat er een tekst bij geplaatst wordt om de gebruiker hierover te informeren. Daarnaast zijn er uitzonderingen voor specifieke landen, voor Nederland is momenteel geen landspecifieke waarschuwing van kracht.

Met de oproepextensie kan eenvoudig een telefoonnummer worden weergegeven in een Google advertentie. Voor tikken of klikken wordt het gebruikelijke CPC tarief gehanteerd.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z