Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

WordPress is een gratis open – source content management system (CMS). Dat houdt in dat het een platform is waar je gratis websites kan maken. De mogelijkheden met WordPress zijn vrijwel eindeloos. Waar het vroeger nog vaak alleen gebruikt werd voor bloggen, worden er nu hele webshops op gebouwd. Wij werken ook het liefst op WordPress vanwege vele voordelen die het CMS heeft.

Wat kan je met WordPress?

WordPress werd in het begin voornamelijk gebruikt voor blogs, maar in de loop van de jaren is dat veranderd.. Het platform is erg populair niet alleen doordat het gratis is, maar ook omdat het voor iedereen toegankelijk is. Het bouwen van een simpele WordPress website is namelijk vrij eenvoudig jezelf aan te leren. Technische kennis als het schrijven van code is in principe niet nodig. WordPress biedt verschillende tools aan om een professionele website te bouwen. De tools waar je uit kan kiezen zijn eindeloos waardoor je veel verschillende opties hebt, zo kan je toch een unieke website maken op een platform wat door duizenden mensen wordt gebruikt. De tools die we hiermee bedoelen zijn voornamelijk thema’s en de plug-ins, die verschillende developers over de hele wereld maken om WordPress een stukje beter te maken.

Twee versies van WordPress

Van WordPress zijn er twee verschillende versies, namelijk WordPress.com en WordPress.org. Beide versies hebben hun voordelen. Het verschil zit ‘m vooral in dat WordPress.org gratis te downloaden is, zodat je deze op je eigen hosting kan plaatsen. Als je via WordPress.com een website wilt maken, kan je met de gratis versie geen eigen domeinnaam kiezen. Met de betaalde versie van WordPress.com kan dat wel, dan heb je ook meteen een hosting.

Voor de rest zijn er weinig verschillen tussen deze twee versies van WordPress. Beide zien er hetzelfde uit en werken ook hetzelfde. Wat je wilt gebruiken hangt af van persoonlijke voorkeur.

Beginnen met WordPress

WordPress is een erg populair platform, dat komt doordat je er gratis een website kunt maken. Het is erg toegankelijk want je hebt er voor een simpele website geen technische kennis voor nodig, ook staan er ontelbaar veel voorbeelden en cursussen online. Het is gemakkelijk om het jezelf aan te leren, dat komt doordat WordPress een CMS is. Dat houdt in dat je eigenlijk alleen je tekst hoeft in te vullen in de blokken die je hebt gekozen, en het begin is er. Veel professionele bedrijven websites vragen echter om meer mogelijkheden, dan is het wel aan te raden om een WordPress specialist in te schakelen.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z