Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

SEO marketing is een vorm van promotie waarbij optimalisatie gericht op zoekmachines centraal staat. Search Engine Optimisation wordt uitgevoerd met als doel een webpagina meer relevantie te geven om zo te voldoen aan de weging binnen het zoekmachine algoritme. Het doel hierbij is een hogere positie in de zoekresultatenpagina’s te verwerven zonder te adverteren. Wat is SEO Marketing en wat is het verschil met SEA?

Wat is SEO Marketing?

Tussen de bezoeker en de aanbieder ligt vaak een zoekmachine zoals Google. Met miljoenen websites en miljarden pagina’s online is er een tussenpartij nodig die alle mogelijke opties filtert tot de zoekopdracht van een internetgebruiker. Voor organisaties die hun bereik en vindbaarheid willen verbeteren kan een SEO bureau uitkomst bieden. Agencies die zich specialiseren in optimalisatie zorgen ervoor dat webpagina’s op een wijze worden ingericht die goed geïndexeerd wordt door de webcrawlers. Daarnaast zijn er andere factoren van belang zoals backlinks, dit zijn koppelingen vanaf andere websites naar de pagina die geoptimaliseerd moet worden. Alle inspanningen op het gebied van SEO Marketing vinden plaats buiten de zoekmachine, maar richten zich wel op het algoritme dat verantwoordelijk is voor het indelen van de zoekresultatenpagina’s.

Is SEO beter dan SEA?

Een nadeel van zoekmachine optimalisatie kan zijn dat het een lange termijn strategie betreft. Het effect van de optimalisatie kan weken en zelfs maanden in beslag nemen, dit heeft niet zoveel zin voor een tijdelijke promotie of campagne. Zoekmachine adverteren heeft direct effect, na het instellen van de campagne en een budget bepalen zal de zichtbaarheid direct in werking treden. In praktijk worden SEO en SEA vaak naast elkaar ingezet om een snelle start te maken, en later verder te blijven stijgen in de zoekresultaten zonder extra investeringen in advertenties. Zo heeft zoekmachine marketing de meeste impact en zal dit het hoogste rendement opleveren.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z