Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Bij leadnurturing wordt de relatie bij iedere stap in de verkooptrechter ofwel “sales funnel” bevestigd en versterkt. Het is een vorm van marketing die gericht is op de individuele (potentiële) klant. Door deze vorm van communicatie toe te passen wordt de kans op conversie vergroot. Wat is leadnurturing en hoe vindt dit plaats in de verschillende stadia binnen de verkooptrechter?

Definitie leadnurturing

Uit onderzoek is gebleken dat bijna 80% van leads niet geconverteerd wordt (MarketingSherpa), dat 50% van leads niet bereid zijn om tot aankoop over te gaan (Marketo), dat leads die “verzorgd” zijn 47% meer besteden dan normale leads (The Annuitas Group), en bedrijven die leadnurturing succesvol gebruiken kunnen tot 50% meer verkopen op basis van 33% minder kosten (Marketo). Met andere woorden; door jouw leads in de watten te leggen kun je meer omzet maken met minder kosten.

Hoe werkt leadnurturing?

Door mogelijke klanten relevante informatie aan te bieden kun je vragen beantwoorden die de leads wellicht nog niet eens gesteld hebben. Daarmee wordt de relatie tussen consument en aanbieder sterker, en zal de lead steeds dieper in de sales funnel komen. Er zijn diverse mogelijkheden om leads te bedienen:

  • Email marketing met informatie waar de potentiële klant ook echt iets aan heeft, dus niet alleen gevuld met commerciële content.
  • Door de website dusdanig in te richten dat de bezoeker het gevoel heeft geholpen te worden, en niet direct naar een verkoopknop wordt geleid.
  • Met een blog kun je snel en betaalbaar veel interessante informatie bieden met een uiteenlopend scala aan (gerelateerde) onderwerpen.
  • Via social media kun je informatie delen, maar ook communiceren met volgers om zo de band met het merk te versterken.

Omdat leadnurturing veel werk met zich mee kan brengen wordt deze strategie vaak voor een groot deel geautomatiseerd. Op basis van persoonlijke profielen kan “gepersonaliseerde” informatie op de juiste momenten ingepland worden.

Leadnurturing zal tijd en geld kosten, wanneer het op de juiste wijze wordt toegepast kan het tot conversie optimalisatie en omzet leiden.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z