Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Run Of Network of afgekort RON is een manier van adverteren online waarbij een advertentiecampagne wordt uitgezet over meerdere websites waarbij de adverteerder geen directe invloed heeft op de keuze van de sites. De beheerder van het advertentienetwerk zal bepalen welke pagina’s aansluiten op de campagne. Wat is Run Of Network en waarom is de configuratie zo van belang?

Wat is Run Of Network?

Adverteren is mogelijk op een specifieke website, maar meestal zal de aanbieder een campagne uitzetten via een advertentienetwerk. Deze beheerder heeft afspraken met een groot aantal sites om daar banners, tekstlinks of andere commerciële content te publiceren. Bij een Run Of Network overeenkomst kan de adverteerder niet kiezen via welke pagina’s de promotie wordt aangeboden, de keuze is beperkt tot een aantal standaard categorieën en parameters.

Waarom kiezen voor een RON campagne?

Doelgericht adverteren is niet mogelijk binnen een Run Of Network campagne. Dus aanbieders die graag een zeer specifieke niche aanspreken kunnen beter voor een andere methode kiezen. Voor meer algemene boodschappen waarbij grote volumes van toepassing zijn zal de RON strategie beter werken. Netwerken kunnen door het ‘opvullen’ van beschikbare ruimte goedkoop advertenties aanbieden.

Configuratie

Binnen een netwerk kunnen een groot aantal websites aanwezig zijn, die lang niet altijd op dezelfde wijze ontwikkeld zijn. Het is wel van belang dat de configuratie van de sites overeenkomt met de aanbieder van het netwerk, anders is het mogelijk dat advertenties niet juist worden weergegeven. Bij een cross-platform situatie waarin Windows en Linux systemen met elkaar samen moeten werken kan de Wine network configuration uitkomst bieden. Advertentienetwerken zullen met aangesloten websites de nodige informatie delen om de configuratie correct uit te voeren. De betekenis van Run Of Network ligt dicht tegen Run Of Channel, daarbij zal een kanaal doorgaans wat smaller zijn in focus en aangesloten publicaties.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z