Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Marketing Qualified Leads of MQL staat voor een lead die interesse heeft getoond naar het aanbod van merk, voortkomend uit diverse marketing inspanningen. Het is een persoon die meer potentie heeft om een betalende klant te worden in vergelijking met andere Leads. Wat is de betekenis van Marketing Qualified Leads en hoe bepaal je of een iemand een MQL is?

Wat is Marketing Qualified Leads?

Om van Lead naar een betalende klant te gaan kan een lange reis aan vooraf gaan, dit noemen we ook wel de verkooptrechter of sales funnel. Wanneer iemand bewust een interactie is aangegaan met een bedrijf, dan kun je spreken van Marketing Qualified Leads. Dit kunnen personen zijn die informatie hebben gegeven via een invulformulier, zich hebben ingeschreven voor een cursus, een eBook hebben gedownload of meermaals productpagina’s in een webshop hebben bezocht. Het is een groep die wel interesse toont, maar nog niet de stap heeft genomen om persoonlijk contact te leggen. Het lijkt er wel op dat ze meer ontvankelijk zijn voor benadering dan een standaard Lead.

Welke acties voeren MQL uit?

Er zijn acties die erop kunnen wijzen dat de Lead zich kwalificeert als potentiële klant, zoals deze:

  • Downloaden van een testversie van software.
  • Downloaden van een gratis eBook.
  • Online formulieren invullen.
  • Aanmelden voor een Nieuwsbrief.
  • Producten toevoegen aan een winkelmandje.
  • Producten op een favorietenlijst plaatsen.
  • Op een advertentie van het bedrijf klikken.
  • Aanvraag indienen voor meer informatie.

Dit zijn slechts de oppervlakkige indicatoren, daarnaast kunnen er nog andere meetpunten toegepast worden om de intentie van de Lead te bepalen. Door cookies te gebruiken bijvoorbeeld, de demografie te bepalen, of de conversieratio per actie te bepalen. Net zoals niet iedere verkooptrechter op dezelfde wijze werkt, zullen Marketing Qualified Leads ook niet altijd hetzelfde profiel hebben. Er kunnen ook afwijkende acties vanuit de aanbieder voortvloeien, denk aan een korting op de prijs, of een gratis bonus product.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z