Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een Reclamebureau is een onderneming die advertenties ontwikkelt, uitvoert en zorg draagt voor de publicatie van wervende boodschappen voor klanten. Het zijn externe aannemers die in opdracht werken voor doorgaans bedrijven, en maken in tegenstelling tot PR functionarissen geen deel uit van het personeelsbestand binnen een bedrijf. Wat is een Reclamebureau en hoe verschilt de strategie tussen conventionele kanalen en social media reclame?

Wat is Reclamebureau?

Een Reclamebureau of Advertising Agency kan verschillende diensten uitvoeren voor klanten. Denk hierbij aan:

  • Concept en uitwerking van marketing concepten of een reclame uiting.
  • Planning van advertentiecampagnes waarbij platformen worden gekozen en data worden bepaald
  • Productie van reclameboodschappen, of het werven van productiebedrijven.
  • Analyse en evaluatie van de behaalde resultaten van een campagne.

En totale campagne met reclame kan gebruik maken van diverse kanalen, gericht zijn op één of meerdere doelgroepen, of van een eenmalige actie tot een meerjarenplan zijn. Er zijn Reclamebureaus die zich voornamelijk richten op radio en televisie, print reclame in tijdschriften, buitenreclame zoals billboards en abri’s, of online kanalen zoals websites, zoekmachines en/of social media platformen.

Adverteren via social media

Social media reclame vertoont overlappingen met traditionele vormen, maar kent ook zeker andere voorwaarden en unieke strategieën. Zo is er niet alleen sprake van nieuwe klanten benaderen, het virale effect speelt ook een rol. Dit kan zo eenvoudig zijn als het delen van een kortingscoupon, tot aan populaire memes die wijdverspreid worden via social media platformen. Daarmee worden consumenten ingezet als promotiemiddel, Reclamebureaus maken graag gebruik van merkambassadeurs die producten en diensten een groter bereik kunnen geven.

Combinatie met SEO

Naast adverteren zijn er ook andere manieren om klanten te bereiken. Zo kan zoekmachine optimalisatie (SEO) de noodzaak voor zoekmachine adverteren (SEA) wegnemen. Er kan ook een combinatie worden gemaakt van betaald adverteren en het uitbreiden van de organische zichtbaarheid. Online marketing Reclamebureaus zijn gespecialiseerd in dit soort campagnes.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z