Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een Server kan zowel hardware, software of een combinatie van beiden zijn. Het zorgt ervoor dat andere programma’s of apparaten genaamd Clients acties kunnen uitvoeren en bestanden kunnen uitwisselen. Wat is een Server en welke opties zijn er zoal mogelijk?

Wat is een server?

De betekenis van Server is letterlijk iemand die iets serveert of aanbiedt. Dit is in principe ook de functie van Servers zoals deze in de wereld van computers voorkomen. Het staat voor een proces waarbij er een relatie bestaat tussen host en client. Op het moment dat de client een aanvraag doet, zal de host deze vraag beantwoorden. De term is van toepassing op zowel de hardware als de software die gebruikt wordt, deze systemen functioneren binnen een intranet of internet omgeving. Er is altijd sprake van een vraaggestuurde actie waar een reactie op volgt. Er zijn verschillende types mogelijk zoals Web Servers en File Servers.

Een VPS is een type Server dat de werking van een eigen Server nabootst terwijl het op een gedeelde machine gehuisvest wordt. De provider installeert een virtuele laag bovenop het besturingssysteem zodat de eindgebruiker kosteneffectief gebruik kan maken van alle mogelijkheden die dedicated Servers bieden.

IIS staat voor Internet Information Services, het betreft een veelzijdige en algemene Webserver van Microsoft die werkt op Windows systemen om HTML pagina’s of bestanden aan te bieden. Dit product wordt geleverd met alle Microsoft Windows Server producten.

Hosting providers

Internetproviders bieden diverse diensten aan, waarvan Server hosting er één kan zijn. Hoe de ruimte gebruikt wordt is heel divers, zo kunnen er mails in worden opgeslagen, het kan als externe opslagruimte dienst doen of er worden websites beschikbaar gesteld. Zonder Servers zou internet zoals het nu werkt niet mogelijk zijn, ze zorgen ervoor dat data wereldwijd gedeeld kan worden. Veel systemen bevinden zich in Serverparken waar naast gedeelde systemen ook maatwerk systemen geplaatst kunnen worden. Om verbinding te maken met deze systemen is een actieve internetverbinding vereist.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z