Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een page title is de pagina titel die wordt weergegeven in de browserbalk en in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Door gebruik te maken van deze tags is het voor de bezoeker direct duidelijk waar de pagina over gaat. Daarnaast kan een zoekalgoritme beter bepalen wat de relevantie is van de pagina. Wat is een page title en hoe kun je deze optimaal formuleren?

Definitie page title?

De title tag is een korte beschrijving van een webpagina. Deze pagina titel wordt weergegeven in de bovenste balk van een browser, daarnaast worden deze tags ook gebruikt voor weergave in de zoekresultaten wanneer iemand een zoekopdracht ingeeft. Hoewel veel websites een algemene titel aanhouden voor alle pagina’s op hetzelfde domein, biedt het meerdere voordelen om iedere pagina een unieke page title te geven. Voor de bezoeker zal het direct duidelijk zijn waar de pagina over gaat nog voordat de pagina wordt geladen, voor de aanbieder kan een goed geformuleerde description voor een betere ranking in de zoekresultaten zorgen. Deze tags komen vaak overeen met de H1-title maar dat is niet altijd het geval.

Pagina titel voor SEO

Hoewel er geen restricties zijn wat betreft de lengte van deze beschrijving ofwel description, wordt aangeraden om de lengte van 70 karakters niet te overschrijden. Daarmee zal de gehele pagina titel zichtbaar zijn in de SERP, de zoekresultaten pagina. Omdat er veel soorten schermen zijn met een afwijkende schermresolutie is korter in de regel beter, met behoud van een begrijpelijke omschrijving. Het is van belang dat de gekozen titel overeenkomt met de feitelijke inhoud, wanneer de tekst als ‘clickbait’ wordt aangemerkt kan dit leiden tot een straf vanuit de zoekmachine. Zomaar een populaire zoekterm kiezen of een wervende tekst zonder feitelijke inhoud gebruiken kan een penalty tot gevolg hebben.

De page title maakt navigeren online duidelijker voor mensen, en overzichtelijker voor zoekmachine algoritmen.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z