Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Google-Maps is de gratis navigatie applicatie van Google, dat diverse mogelijkheden biedt zoals turn-by-turn navigatie, kaarten binnen in winkels of musea, en 360 graden overzichten van wegen met Street View. Wat is Google Maps en hoe onderscheidt deze dienst zich van andere navigatie apps?

Definitie Google-Maps

Een desktop programma door Where 2 Technologies werd in 2004 overgenomen door Google. Een jaar later zou dit systeem in aangepaste vorm deel uit gaan maken van het groeiende aanbod Google diensten. De standaard functionaliteit zoals die ook aanwezig is in alternatieve navigatie apps is ook hier terug te vinden, met enkele aanvullende functies en uiteraard de vele commerciële mogelijkheden waar het bedrijf om bekend staat. Zo worden bedrijven met een Google account gratis toegevoegd aan de interactieve kaarten voor een verhoogde vindbaarheid. Op basis van locatiebepaling kan een gebruiker direct relevante winkels en bedrijven in de buurt zien. Naast een vertoning met getekende kaarten is het mogelijk om satellietbeelden te bekijken. Deze foto’s worden regelmatig vernieuwd en zijn in principe niet ouder dan enkele jaren. Een aantal locaties zijn vervaagd om redenen van privacy of staatsgeheim.

Online navigatie systeem

Hoewel het beperkt mogelijk is om een deel van een kaart tijdelijk offline te bewaren, is Google-Maps in principe gemaakt voor online gebruik. Omdat deze toepassing nauw verbonden is met de zoekmachine en Android toestellen, is Maps een veel gebruikte navigatie app. Het helpt uiteraard ook mee dat deze software gratis te gebruiken is. Naast de browser versie zijn er ook apps te downloaden voor zowel Android als Apple toestellen. Aangezien meer als de helft van alle mobiele gebruikers ooit Google-Maps heeft gebruikt wordt deze applicatie als meest populaire mobiele app ooit beschouwd.

Koppeling met Street View

Hoewel Street View een aparte applicatie is, is de 360 graden panorama dienst nauw verweven met Google Maps. Zo kan een locatie van boven gezien ook vanuit een eerste-persoon perspectief worden bekeken.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z