Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Marketingtechnisch gaat over alle zaken die verbonden zijn aan marketing. Bij beslissingen die worden genomen door bedrijven kan de relatie gelegd worden met promotie naar buiten toe. Iedere commerciële instelling zal bij het maken van beslissingen niet alleen rekening moeten houden met de bedrijfsvoering, maar ook met publieke perceptie en het voordeel of nadeel van een beslissing in de samenleving. Wat is de betekenis van Marketingtechnisch en welke rol speelt een extern bureau bij het bepalen van een marketing strategie?

Wat is Marketingtechnisch?

Een keuze binnen een bedrijf hoeft niet alleen intern gevolgen te hebben, het kan ook ver daarbuiten impact hebben. Zo zullen aandeelhouders direct reageren wanneer een bedrijf aankondigt een andere organisatie over te nemen. De wijze waarop een directeur zich uitlaat over het personeel kan Marketingtechnisch goed of juist slecht vallen. Binnen organisaties kan een beslissing op een heel andere wijze geïnterpreteerd worden als bij klanten het geval is. Daarom worden keuzes vaak afgewogen op zowel interne belangen als de externe perceptie.

Wat is een Marketingtechnisch bureau?

Een Marketingtechnisch bureau, of een marketing agency, is een bedrijf dat zich specifiek richt op marketing en promotie van bedrijven, organisaties of personen. Deze bureaus kijken niet alleen naar de interne afwegingen, maar plaatsen keuzes in een breder perspectief. Enerzijds werken ze voor de opdrachtgever, anderzijds kunnen ze adviseren in het maken van keuzes, of de promotie van producten of diensten om zo betere bedrijfsresultaten te bereiken.

Tegenstrijdige resultaten

Het personeel meer salaris betalen kan de winst even verlagen, maar als dit breed uitgemeten wordt in de media kan dit als positief worden ervaren door klanten. Dit geldt bijvoorbeeld voor bedrijven die zich profileren als sociaal betrokken. Als een artiest besluiten om in plaats van rockmuziek over te schakelen naar country, dan kan dit Marketingtechnisch verkeerd uitpakken. De artiest wil graag eens wat anders proberen, terwijl de fans alleen nieuwe rocknummers willen horen. De wijze waarop een keuze naar buiten wordt gebracht kan van grote invloed zijn op het resultaat, marketing speelt hier een rol in.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z